Ένταση στη Βουλή – Κοινωνικοί φορείς «σφυροκοπούν» την κυβέρνηση: «Τι σχέση έχετε με την Αριστερά;»

Στο βήμα έχουν ανέβει απ’ το πρωί εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων, κατά τη δεύτερη ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου με τα νέα μέτρα.

Και όλοι τους ήταν τόσο καταιγιστικοί προς τους υπουργούς και τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, με την πρόεδρο της Επιτροπής Χαρά Καφαντάρη να αναγκάζεται να τους διακόψει πολλάκις.

«Θέλετε να παραδώσετε σιδηροδέσμια την χώρα. Απελευθερώνεται τους πλειστηριασμούς για να παρακάμψετε τις αντιδράσεις στα δικαστήρια. Το σύνθημά σας «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» είναι κενό περιεχομένου» υπογράμμισε ο Σταύρος Κουτσιομπέλης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και πρόσθεσε «Ξεπουλάτε τα πάντα αν και στο παρελθόν εσείς φωνάζατε “πουλάτε νερό, πουλάτε λιμάνια πουλήστε και τη μάνα σας να φύγετε τσογλάνια”».

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός είπε: «Στην ταινία «Υπάρχει και Φιλότιμο» ο Κωνσταντάρας λέει κατά λάθος στους πολίτες «θα σας εξαφανίσουμε». Ακριβώς αυτό αισθάνονται οι πολίτες ότι στοχεύει η κυβέρνηση». Και συνέχισε λέγοντας: «Δεν έχουν φιλότιμο καθώς αναγκάζουν έναν ελεύθερο επαγγελματία μηχανικό με φορολογητέο εισόδημα 12.000 ευρώ να πληρώσει 11.900 σε φόρους και εισφορές και να του μείνουν 114 ευρώ το μήνα. Αυτά προστατεύετε. Αν δεν τα προστατεύατε τι θα γινόταν. Πάνω από 100.000 επιστήμονες έφυγαν στο εξωτερικό. Το 2015 ήρθε βουλευτική τροπολογία για προστασία των μελών του «Δεν πληρώνω». Θα φέρετε κάτι αντίστοιχο για τους έντιμους επαγγελματίες που θα κάνουν το άτυπο κίνημα δεν έχω να πληρώσω».

Σκληρή κριτική άσκησε και ο Γρηγόρης Γερακαράκος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών : «Ντρέπεστε. Κοροϊδέψατε, εξαπατήσατε. Νομοθετείτε ένα έκτρωμα και εξευτελίζετε ένα θεσμό και όσους τον υπηρετούν. Ακούτε κανένα; Έχετε εσείς καμία σχέση με την Αριστερά και την διαλεκτική;».