TIME για Τσίπρα: «Εξαιρετικά αντιδημοφιλής ηγέτης- Πιο κάτω κι απ' τον Τραμπ»

Το περιοδικό Time, δημοσίευσε άρθρο του με τίτλο «Οι 5 ηγέτες που είναι λιγότερο δημοφιλείς από τον Τραμπ», και στη λίστα αυτή συμπεριλαμβάνεται και ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου βρίσκεται αυτή τη στιγμή λίγο πιο χαμηλά από το 40%, αλλά ακόμη πιο κάτω βρίσκονται οι εξής 5 ηγέτες: ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκολας Μαδούρο της Βενεζουέλας, ο Μισέλ Τεμέρ της Βραζιλίας, ο Τζέικομπ Ζούμα της Νότιας Αφρικής και ο Νατζίμπ Ραζάκ της Μαλαισίας.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο Τσίπρας εξακολουθεί να πέφτει σε ποσοστά δημοφιλίας, «καθώς αναγκάστηκε να αποδεχτεί κι άλλα μέτρα λιτότητας προκειμένου να κρατήσει ζωντανή την Ελλάδα».

Και προσθέτει: «Η μαχητική ρητορική και η αντικαθεστωτική στάση του Τσίπρα τον καθιστούν ως τον μοναδικό έλληνα πολιτικό που κατάφερε να περάσει εξαντλητικά μέτρα λιτότητας δίχως να συναντήσει την παραμικρή αντίδραση από το λαό», τονίζει το άρθρο, καταλήγοντας με νόημα πως «μερικές φορές, οι δημοκρατίες χρειάζονται αντιδημοφιλείς ηγέτες [σαν τον Τσίπρα]».

Στον «πάτο» της σχετικής λίστας βρίσκεται ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νίκολας Μαδούρο, ενώ πάνω από τον Μαδούρο είναι ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Μικέλ Τεμέρ.