Στάινμαγερ: "Ελπίζω στο Eurogroup να βρεθεί μια γέφυρα, για μια κοινή λύση"

«Tρέφω μεγάλο σεβασμό για τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες έχει επωμιστεί ο ελληνικός λαός τα τελευταία χρόνια και αναγνωρίζω ότι όχι μόνο ελήφθησαν πολιτικές αποφάσεις αλλά βρήκαν και το δρόμο τους προς το Κοινοβούλιο» τονίζει, μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ, στο περιθώριο της επίσκεψης του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, στο Βερολίνο.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις των δύο χωρών ο Γερμανός Πρόεδρος σημείωσε:

«Κατά την τελευταία μου επίσκεψη στην Ελλάδα μπόρεσα πραγματικά να διαπιστώσω ότι δεν έχει αλλάξει μόνο το κλίμα στη χώρα, αλλά ότι υπάρχει πλέον περισσότερη εμπιστοσύνη για το μέλλον, καθώς και οι αριθμοί έχουν βελτιωθεί».

Αναφορικά με το επικείμενο Eurogroup και σε ερώτηση αν θα υπάρξει μια συνολική συμφωνία, o κ. Στάινμαγερ τόνισε:

«Ένας Πρόεδρος δεν μπορεί να το προφητέψει, ελπίζω όμως ότι οι προκαταρκτικές συζητήσεις οι οποίες τώρα λαμβάνουν χώρα επαρκούν γι αυτό και ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα βρουν μια γέφυρα, η οποία απαιτείται για μια κοινή λύση. Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι εργάζονται για τον σκοπό αυτό, με αυτήν την φιλοδοξία».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κατέστησε σαφές και στη διάρκεια της επίσκεψης του Έλληνα ομολόγου του, Προκόπη Παυλόπουλου, ότι «το μέλλον της Ευρώπης χωρίς την Ελλάδα είναι στον ίδιο βαθμό αδιανόητο όσο και το παρελθόν της Ευρώπης χωρίς την Ελλάδα».