ΣΥΡΙΖΑ: Ας μην υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών ο κ. Κικίλιας

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Β. Κικίλια:

Συγχαίρουμε τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας για την αξιέπαινη προσπάθεια που κάνει να εμφανίσει το κόμμα του ως ουρανοκατέβατο. Για κακή του τύχη, ωστόσο, η ζοφερή πραγματικότητα που επέβαλλαν στον ελληνικό λαό κατά την περίοδο 2010-2014 δεν έχει ξεχαστεί από τον ελληνικό λαό.

Όσο κι αν ο Β. Κικίλιας προσπαθεί, κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει ούτε τα μέτρα ύψους 65 δισ. ευρώ, ούτε την εκτόξευση της ανεργίας από το 9 στο 27%, ούτε το PSI που διέλυσε τα ασφαλιστικά Ταμεία. Ούτε βεβαίως τα πιστοποιητικά βιωσιμότητας του χρέους που επιζητούσε η κυβέρνηση Σαμαρά, αφού το θεωρούσε βιώσιμο. Άλλωστε, μόλις προχθές ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν. Δένδιας, ισχυριζόταν πως η ανάδειξη του ζητήματος του χρέους είναι “τεράστιο λάθος” ενώ, λίγες μέρες νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής της ΝΔ ισχυριζόταν πως “το χρέος δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα”.

Επίσης, ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για μείωση των κρατικών δαπανών. Ας μην υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών: οι πάντες γνωρίζουν πως όταν η ΝΔ μιλά για περικοπές δαπανών, εννοεί τα κονδύλια που αφορούν το κράτος πρόνοιας. Η σταθερή τους επιδίωξη ήταν και παραμένει η διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας και η παράδοση τους στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Επιπλέον, σε ότι αφορά το δημόσιο τομέα, ακόμα περιμένουμε την τοποθέτηση της ΝΔ για τα όσα έχει καταμαρτυρήσει ο Ανδρέας Μαρτίνης για το πώς γίνονταν οι προσλήψεις στο Ερρίκος Ντυνάν.