Τζανακόπουλος: Αποδεκτό το αίτημα ΝΔ για προ ημερησίας στη Βουλή για τη συμφωνία

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αποδεχτεί το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σχετικά με τη συμφωνία στο Eurogroup, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

“Εμείς δεν θα κάνουμε αυτά που έκανε η προηγούμενη συγκυβέρνηση όταν απέρριπτε αιτήματα της αντιπολίτευσης. Δεν θα μπορούσαμε να μην αποδεχτούμε το αίτημα, αυτά τα έκαναν εκείνοι” είπε.

Ενώ για τη συμφωνία με το Eurogroup ανέφερε: “Τους επόμενους μήνες θα έχουν γίνει τόσα πολλά που θα γίνει σαφές σε όλους ότι τον Αύγουστο του 2018 θα έχουμε βγει από τα μνημόνια”.

Διέψευσε τα σενάρια περί ανασχηματισμό, τονίζοντας πως κατά την εκτίμησή του δεν υφίσταται λόγος και δεν υπάρχει κανένα ζήτημα.

Ενώ για τις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τις σχέσεις του Πρωθυπουργού με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο τις χαρακτήρισε πολιτική απρέπεια αποδίδοντάς τη σε προσπάθεια να εξάγει πολιτική κρίση. «Δεν υπάρχει απολύτως κανένα θέμα με τον υπουργό Οικονομικών, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά».