Πρoκόπης Παυλόπουλος: Η Ε.Ε. θα διαλυθεί χωρίς την πλήρη ενοποίησή της

Η διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρώτη την Ευρωζώνη, θα είναι νομοτελειακή εξέλιξη εάν δεν επιτευχθεί η πλήρης ενοποίηση της, με τη μορφή ομοσπονδιακής διακυβέρνησης υπό θεσμικούς όρους αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Μιλώντας σε εκδήλωση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε., στο συνεδριακό κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε ότι «η επιβίωση και η εν γένει προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης εξαρτώνται όχι μόνον από την οικονομική και τη νομισματική πρόοδο, αλλά πρωτίστως από την αντοχή των θεσμών του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Ο κ. Παυλόπουλος έκανε εκ νέου λόγο για «θεσμική “αφάνεια” του Eurogroup», επισημαίνοντας ότι αυτό διαπιστώθηκε από το Δικαστήριο Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ), με την απόφασή του στις 20.6.2016 «Ledra Advertising».

Υπενθύμισε επίσης ότι η θεσμική αυτή «αφάνεια» του Eurogroup έχει καταγγελθεί επανειλημμένως από τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.