Μητσοτάκης στο δελτίο ειδήσεων του STAR: Ζητώ εξεταστική για το Noor 1

«Εκτιμούσα ότι θα υπάρξει τελικά κλείσιμο της αξιολόγησης έστω και την τελευταία στιγμή. Αλλά με τι κόστος. Η καθυστέρηση έχει κόστος. Φτάσαμε στο σημείο να δεχθούμε μέτρα που ένα χρόνο πριν κανείς δεν μας ζητούσε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης το βράδυ της Τρίτης, μιλώντας στον τηλοπτικό σταθμό Star.

Και απαρίθμησε τα μέτρα: “Περικοπή του αφορολόγητου μείωση των εισοδημάτων περικοπές στα ειδικά μισθολόγια από το 2019 και μετά”. “Στο ζήτημα του χρέους δεν κερδίσαμε τίποτε. Δεν πήραμε τίποτε στην ποσοτική χαλάρωση”, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Αναφερόμενος στο κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ, ο αρχηγός της αξιωμτικής αντιπολίτευσης σημείωσε: «Υιοθετώντας ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων η χώρα θα αποκτήσει αξιοπιστία. Αφού δώσει δείγματα γραφής υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων».

Αναφερόμενος ειδικά στο ζήτημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα σχολίασε: «Δεν θέλουμε να δημιουργούμε νέα γενιά συμβασιούχων που θα εκβιάζονται με το τυράκι της μονιμοποίησης. Η σωστή λύση θα ήταν να προχωρήσουμε σε σχήματα σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα όχι μόνο στην αποκομιδή των απορριμμάτων».

Δεν έχω σχέση με τον κ. Μαρινάκη – Ζητώ εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση του Noor 1

“Δεν έχω καμία ιδιαίτερη σχέση με τον κ. Μαρινάκη”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. “Οι σχέσεις μου με τους επιχειρηματίες είναι ανάλογες με τον θεσμικό μου ρόλο. Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Παππάς είχαν σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη”.

“Είναι αδιανόητο υπουργός της κυβέρνησης να παίρνει τηλέφωνο έναν ισοβίτη για οποιοδήποτε λόγο”, πρόσθεσε.

“Η Ν.Δ. θα καταθέσει αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να διερευνηθεί αυτή η υπόθεση. Όλα στο φως”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η τρομοκρατία έχει αναφορές στην άκρα – άκρα αριστερά

Για το θέμα της τρομοκρατίας ανέφερε: “Οι τρομοκρατικές οργανώσεις που διαστηροποιήθηκαν στην Ελλάδα από το 1974 και μετά όλες έχουν αναφορές στην άκρα – άκρα αριστερά. Το να λέμε την αλήθεια είναι δικαίωση στη μνήμη των θυμάτων”.

“Δεν μιλάω για την πολιτική βία που προέρχεται από την άκρα δεξιά και την άκρα αριστερά”, διευκρίνισε.

“Η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τα Εξάρχεια σε παρέες αντιεξουσιαστών οι οποίοι τα λυμαίνονται. Η Ν.Δ. θα εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο για την επιβολή του νόμου. Στα ζητήματα νόμου και τάξης δεν υπάρχουν εκπτώσεις, ο ασφαλής πολίτης είναι ελεύθερος πολίτης”, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Ολόκληρη η συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Μάρα Ζαχαρέα εδώ: 0704_Συνέντευξη_Προέδρου_Ν.Δ._κ._Κ._Μητσοτάκη_στο_κεντρικό_δελτίο_ειδήσεων_του_Star_Channel_τη_δημ._κυρία_Μάρα_Ζαχαρέα