Σάλος με τους υπαινιγμούς Μπογδάνου για Τσίπρα- Τον "κρέμασε" ο ΣΚΑΪ - Δηκτική απάντηση Μαξίμου

Σάλο προκάλεσαν νωρίτερα οι δηλώσεις του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από τη συχνότητα του ΣΚΑΙ, ο οποίος άφηνε υπαινιγμούς για έμμεση σχέση του πρωθυπουργού με την επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου. Οι δηλώσεις πυροδότησαν πλήθος αντιδράσεων μεταξύ των οποίων από το Μαξίμου – όπως ήταν αναμενόμενο – αλλά και από τον ίδιο τον τηλεοπτικό σταθμό που “άδειασε” τον δημοσιογράφο.

Ο ίδιος πάντως ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος επανήλθε, απαντώντας και στον ΣΚΑΙ!

Όλα ξεκίνησαν όταν ο γνωστός δημοσιογράφος ανέφερε χαρακτηριστικά από την εκπομπή του στον ΣΚΑΙ: “Είναι ένα μήνα και μία βδομάδα ο Λουκάς Παπαδήμος στο νοσοκομείο, χτυπημένος από πρώην συντρόφους του Έλληνα πρωθυπουργού κι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν έχει πάει να του πει ένα γεια. Δηλαδή να του πει είστε καλά; Χρειάζεστε κάτι ή τέλος πάντων ως πρωθυπουργό σε πρωθυπουργό“.

Συγγνώμη από τον ΣΚΑΪ

Η δήλωση πυροδότησε θύελλα αντιδράσεων και οδήγησε τον ΣΚΑΙ να εκδώσει ανακοίνωση αποδοκιμασίας της δήλωσης του δημοσιογράφου. Στην ανακοίνωση που έχει μάλιστα αναρτηθεί και στο skai.gr, ο τηλεοπτικός σταθμός αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Ο ΣΚΑΪ ζητάει συγγνώμη για τις ανάρμοστες και αδόκιμες αναφορές του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μπογδάνου, ο οποίος στην σημερινή του εκπομπή άφησε απαράδεκτους υπαινιγμούς κατά του Έλληνα πρωθυπουργού.

Ο ΣΚΑΪ εγγυάται την ελεύθερη έκφραση σε όλους τους δημοσιογράφους που εργάζονται στα μέσα ενημέρωσης του ομίλου υπό τον όρο να τηρούνται απαρέγκλιτα οι κανόνες δεοντολογίας και να μην γίνονται φορείς παραπληροφόρησης και ανοίκειων επιθέσεων”.

Μαξίμου: Είναι γνωστός για το ήθος και το ύφος του-Κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Μπογδάνος μπερδεύει μέσα στο παραλήρημά του την ενημέρωση με την προπαγάνδα, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, τη συκοφαντία και τις ύβρεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού σχετικά με τους υπαινιγμούς του δημοσιογράφου σε βάρος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, και συνεχίζει:

«Είναι εξάλλου γνωστός για το ήθος και το ύφος του. Είναι για αυτόν ακριβώς το λόγο, που ούτε εμείς αλλά ούτε και κανένας εχέφρων πολίτης δεν τον παίρνει στα σοβαρά.

Η αναγνώριση εκ μέρους του ΣΚΑΙ της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του δημοσιογράφου του αποτελεί θετικό βήμα προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης ενημέρωσης αλλά και της βελτίωσης των όρων διεξαγωγής της δημόσιας συζήτησης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Το συνέχισε ο Μπογδάνος: Ο ΣΚΑΪ δεν ανέφερε καν τι είπα

Λίγο αργότερα ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος έδωσε την δική του απάντηση, μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, στην οποία όχι μόνο δεν ανακάλεσε τους υπαινιγμούς κατά του Έλληνα πρωθυπουργού,αλλά  επέρριψε και ευθύνες στον ΣΚΑΪ για μη σφαιρική παρουσίαση των γεγονότων.

Συγκεκριμένα αναφέρει στην δημοσίευσή του: “Η ανακοίνωση που έβγαλε ο ΣΚΑΪ για μένα δεν αναφέρει καν τί είπα“. Λίγο αργότερα τροποποίησε την δημοσίευσή του, προσθέτοντας τη φράση: “Είπα, λοιπόν, ότι τον Παπαδήμο τον χτύπησαν “πρώην σύντροφοι” του Τσίπρα“.

Η ανάρτησή του:

Όπως ήταν αναμενόμενο, γρήγορα εμφανίστηκαν πολλά σχόλια κάτω από την παραπάνω ανάρτηση, με κάποιους χρήστες να ρωτούν τον γνωστό δημοσιογράφο… τι ακριβώς είπε.

Σε απάντησή, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανέφερε: «Είπα ότι τον Παπαδήμο τον χτύπησαν “πρώην σύντροφοι” του Αλέξη», εκτιμώντας προφανώς ότι το “πρώην σύντροφοι” αποδεικνύει ότι κακώς έγινε τόση φασαρία.

Δείτε την φωτογραφία

Φωτό: Facebook / Constantinos Bogdanos