Επίθεση Τσίπρα σε ΝΔ και ΔΗΣΥ για τα σκάνδαλα: "Δεν θα καθαρίσετε εύκολα" (βίντεο)

Μήνυμα στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τη ΝΔ ότι δεν θα καθαρίσουν εύκολα για τα σκάνδαλα των προηγούμενων κυβερνήσεών, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση του Πορίσματος για τον Γιάννο Παπαντωνίου.

«Η μάχη της Δικαιοσύνης και της κάθαρσης δεν τελείωσε. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να αποδοθεί δικαιοσύνη και για να δημιουργηθούν οι θεσμικές εκείνες προϋποθέσεις που θα προστατεύουν το πολιτικό σύστημα από τις πολιτικές του παρελθόντος. Αν ορισμένοι νομίζετε ότι μπορείτε να καθαρίσετε ή να επιστρέψετε στο 2009 γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε άμεσα να απαλλάξει τη χώρα από τα Μνημόνια, πλανάσθε πλάνην οικτράν. Δεν θα καθαρίσετε έτσι εύκολα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε όμως σκληρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και στον Κώστα Σημίτη: “Ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες με τα εκατομμύρια των ευρώ να περνάνε δίπλα του χωρίς να αντιδρά» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ σχολίασε ειρωνικά ότι ο κ. Σημίτης «δεν είχε ιδέα» για τις πράξεις και τις παραλείψεις του Γ. Παπαντωνίου, του Άκη Τσοχατζόπουλου, τις σακούλες Τσουκάτου, τα υποβρύχια, τις φρεγάτες και το C4I.

ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά για την απουσία τους από τη συζήτηση του πορίσματος Παπαντωνίου στη Βουλή: “Ο Κ. Μητσοτάκης απουσιάζει κάθε φορά που συζητάμε υποθέσεις πραγματικής διαφθοράς που έχουν συγκλονίσει τον πανελλήνιο, και αποτελούν μια από τις σημαντικές αιτίες της χρεοκοπίας” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην απουσία της κυρίας Γεννηματά: «Δεν καταλαβαίνω την απουσία της κυρίας Γεννηματά. Εσείς δεν είπατε ότι επιστρέψατε; Είναι επιλογή σας να θέλετε να ξαναστήσετε την παράτάξη σας στα ίδια πρόσωπα. Τουλάχιστον μη το βάζετε στα πόδια και να φεύγετε από τη συνεδρίαση».