Κοντονής για Ηριάννα: Δυσάρεστη έκπληξη η απόφαση του δικαστηρίου

Ως «δυσάρεστη έκπληξη» χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο απέρριψε το αίτημα αποφυλάκισης της Ηριάννας, ο Σταύρος Κοντονής από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής: «η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών αποτέλεσε για εμάς μια δυσάρεστη έκπληξη, γιατί η στάση της αιτούσας -της κοπέλας που έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη- καθ’ όλο το χρόνο υποδικίας της ήταν απολύτως υποδειγματική, καθώς τήρησε όλα τα καταναγκαστικά δικονομικά μέτρα που της είχαν επιβληθεί».

«Οι πολίτες ζητούν ίσα μέτρα και σταθμά. Είναι περίεργο ότι ορισμένοι που καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές για εμπορία ναρκωτικών έχουν δικαίωμα αναστολής μέχρι την εκδίκαση, ενώ άλλοι, όπως η συγκεκριμένη δεν μπόρεσε να πάρει το ευεργέτημα ούτε από το δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση ούτε από αυτό που συνεδρίασε σήμερα» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Κοντονής.

Παρόλα αυτά, υποστήριξε πως οι «ενέργειες που έλαβαν χώρα μετά την έκδοση της απόφασης, ενέργειες βιαιοπραγίας κατά μελών του δικαστηρίου είναι απαράδεκτες και καταδικαστέες, γιατί δυσφημούν τον αγώνα που κάνει η κοπέλα για την απόδειξη των ισχυρισμών της και τον αγώνα των νομικών συμπαραστατών της, αλλά και γιατί οι δικαστές είναι άνθρωποι και ως άνθρωποι κάνουν λάθη. Ακριβώς γι’ αυτό και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας προβλέπει δυνατότητα υποβολής σε σύντομο χρόνο νέας αίτησης που θα κριθεί από το ίδιο δικαστήριο με άλλη σύνθεση. Διατυπώνω λοιπόν την δυσάρεστη έκπληξη για την απόφαση, δεν μπορούμε όμως να μην καταδικάσουμε τα γεγονότα κατά δικαστών που μπορεί να κάνουν λάθος αλλά δεν μπορεί διαφορετικά να λειτουργήσει μια οργανωμένη κοινωνία».