Λεβέντης: Δεν θα στηρίξω καμία κυβέρνηση - Θέλω να επιτύχω ποσοστό 15%-20% για την Ένωση Κεντρώων

«Εγώ, να σας πω την καθαρή μου αλήθεια, δεν θα στηρίξω καμία κυβέρνηση. Ούτε Μητσοτάκη ούτε Τσίπρα», δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, σε συνέντευξή του στην Realnews.

«Έχω αποφασίσει να μείνω χωρίς να πάρω υπουργεία, χωρίς να στηρίξω», συνεχίζει, εξηγώντας ότι παίρνοντας υπουργείο, όταν ο άλλος είναι μεγάλο κόμμα σε αυτό το στάδιο, δεν σε λαμβάνει υπόψη του πολιτικά. «Θεωρώ λοιπόν ότι το πρωτεύον είναι να επιτύχω για την Ένωση Κεντρώων ποσοστό 15%-20% και μετά θα αναλάβω τις ευθύνες μου. Να πάω τσόντα αλλού, δεν το σκέφτομαι. Εγώ δεν έκανα 40 ετών αγώνες για να πάω τσόντα στον κ. Τσίπρα ή στον κ. Μητσοτάκη, πρέπει να το καταλάβουν αυτό».

Ο πρόεδρος της ένωσης κεντρώων θεωρεί επίσης ότι αν δεν επιτευχθεί ο στόχος 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα ο πρωθυπουργός θα πάει σε οικουμενική ή εκλογές ή εναλλακτικά θα κάνει δημοψήφισμα για την απλή αναλογική, για να εξουδετερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και τη Φώφη Γεννηματά δηλώνει πως «αν θέλει όντως μια συνεργασία, δεν μπορεί να έχει μέσα όλους τους ξοφλημένους, όλους αυτούς που επί χρόνια ταλαιπώρησαν τη χώρα και να τους λέει ότι έχουν και μέλλον».

Επικρίνοντας τους βουλευτές που αποχώρησαν από το κόμμα, επισημαίνει ότι ο ίδιος τους έβαλε στη λίστα και τους έβγαλε βουλευτές, για να σχολιάσει, μεταξύ άλλων: «έδειξαν έναν εγωισμό, μια αχαριστία. Δεν πειράζει. Ας ακολουθήσουν τον δρόμο τους».