Παπαδημητρίου: Επιτυχημένη η έξοδος στις αγορές

Επιτυχημένη χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές σημειώνοντας ότι ήταν στοχευμένη και στρατηγικά διευθετημένη.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης τόνισε ότι όλα δείχνουν πως η χώρα είναι σε καλύτερη θέση από το 2014 καθώς υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον ξένων επενδυτών και μείωση της ανεργίας.

Τόνισε ότι ο οδικός χάρτης είναι η αναπτυξιακή στρατηγική της χώρας. «Φέρνουμε την αναπτυξιακή στρατηγική στις περιφέρειες και εκεί θα εστιάσουμε. Θα έχουμε ένα καινούριο παραγωγικό μοντέλο που θα βασίζεται στην εξωστρέφεια» πρόσθεσε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι στόχος είναι η βελτιστοποίηση της οικονομίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προκειμένου να μειωθεί κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες η ανεργία σε τρία χρόνια.

«Η εικόνα που έχω από τις επαφές στο εξωτερικό είναι ένα τεράστιο ενδιαφέρον των επενδυτών όχι μόνο να επενδύσουν στα ομόλογα αλλά και στην πραγματική οικονομία, στον τουρισμό, στα logistics, στα λιμάνια, στις νεοφυείς επιχειρήσεις και την καινοτομία» ανέφερε.