ΣΥΡΙΖΑ: Προσπάθεια υπονόμευσης των Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συμβουλίων από τη ΝΔ

Για προσπάθεια υπονόμευσης των Περιφερειακών Αναπτυξιακών Συμβουλίων κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση – απάντηση που εξέδωσε κατά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ επιτίθεται και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίο «χρεώνει» τη συγκεκριμένη πολιτική.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθούν να υπονομεύσουν τα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συμβούλια. Απόλυτα κατανοητό για δύο κυρίως λόγους:

Πρώτον, δεν έχουν καμιά πρόταση για την οικονομία και την κοινωνία, και συνολικά αλλά και τοπικά.

Δεύτερον, δεν θέλουν ενεργούς τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο σχεδιασμό της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Αναμενόμενη η στάση της καθώς το πρόγραμμα του Κυρ. Μητσοτάκη είναι η πλήρης εκχώρηση όλων των παραγωγικών δραστηριοτήτων της χώρας στα μεγάλα συμφέροντα. Η συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας στην ανασυγκρότηση ανατρέπει το σχεδιασμό της ΝΔ, ενώ, παράλληλα, προστατεύει τον πλούτο της κάθε τοπικής κοινωνίας. Ο ακραίως νεοφιλελευθερισμός του Κυρ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να επιτρέψει σε πολίτες να έχουν γνώμη και συμμετοχή στο σχεδιασμό της χώρας. Η απομόνωση της ΝΔ είναι δεδομένη».

Νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία είχε εκδώσει την εξής ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας, προσπαθώντας να έρθει σε επαφή με την κοινωνία, την οποία κορόιδεψε, οργανώνει κομματικές φιέστες και τις βαφτίζει Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια.

Στο πρώτο από αυτά στην Κοζάνη, στη Δυτική Μακεδονία, σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, αρνήθηκε να ακούσει τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Αντί για διάλογο – που δεν αντέχει – αντιμετώπισε τους εκατοντάδες πολίτες, που διαμαρτύρονταν έξω από την αίθουσα, με αυταρχισμό και αστυνομική βία.

Προσπαθεί να χρησιμοποιήσει για κομματικούς σκοπούς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία, οι βουλευτές και τα στελέχη της, δεν πρόκειται να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους τέτοιες εκδηλώσεις κακόγουστης προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου».