Τσίπρας: Ανοίγει ο δρόμος της εξόδου της χώρας από τη θλιβερή περιπέτεια των μνημονίων

«Ανακτήσαμε το κύρος της χώρας. Για πρώτη φορά, τα τελευταία επτά χρόνια, η Ελλάδα έγινε θετική είδηση στο διεθνή Τύπο» τόνισε κατά την ομιλία του στην Κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Ανοίγει ο δρόμος της εξόδου της χώρας από τη θλιβερή περιπέτεια των μνημονίων» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός «και τώρα είναι η ώρα να βγάλουμε οριστικά τη χώρα από τη λάσπη και να βάλουμε τα θεμέλια για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τα παιδιά μας».

Άσκησε σφοδρή κριτική σε όσους διακυβέρνησαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια: «Μας βομβαρδίζουν περί αριστείας, αλλά είναι δικοί τους άνθρωποι που έκαναν αμύθητεςπεριουσίες κατά τη θητεία τους, είναι στελέχη που είχαν οφσορ, τεχνοκράτες που μαγείρευαν τα νούμερα για να μπούμε στην ΟΝΕ, τραπεζίτες που έδιναν δάνεια με αέρα και καναλάρχες και εκδότες που έπαιρναν αυτά τα δάνεια.»

«Όλος αυτός ο εσμός, έχει τη θέση που του αρμόζει στη συνείδηση του λαού μας. Ο λαός τους έκρινε τους καταδίκασε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις και έδωσε σε μας την εντολή να χαράξουμε πορεία για τη χώρα.»