Στ. Θεοδωράκης: Παλιομοδίτικος και αριστερίστικος αχταρμάς το ν/σ για τα ΑΕΙ

«Οι φοιτητές απόντες, οι καθηγητές απόντες, αλλά η κυβερνητική πλειοψηφία προσπαθεί όπως – όπως να πάρει αποφάσεις», σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ακόμη παρατήρησε ότι αυτό είναι «το τέταρτο επεισόδιο από τα έξι που θα παιχτούν στη βουλή την καλοκαιρινή περίοδο» και υποστήριξε ότι «ο νόμος που θα ψηφίσουν σήμερα οι ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι ένας παλιομοδίτικος νόμος, αριστερίστικος αχταρμάς με ακροδεξιά φρένα».

Κατά τον κ. Θεοδωράκη, ο νόμος «διώχνει τους νέους, τους στερεί την ελπίδα και κρατά τη χώρα μακριά από τη σύγχρονη πραγματικότητα».

Για τους κυβερνητικούς βουλευτές είπε ότι «πάνω από όλα είναι το κόμμα, οι συμβιβασμοί και η συντήρηση», ενώ υπογράμμισε ότι η «η Ελλάδα ποτέ δεν ευτύχησε να έχει ακομμάτιστα πανεπιστήμια, καθώς το κομματικό κράτος ήθελε πάντα ένα πανεπιστήμιο στα μέτρα του».

Τέλος, τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας χάσει όλες τις μάχες και συγκυβερνώντας με την ακροδεξιά του κ. Καμμένου κάνει μία αντίσταση και ένα αντάρτικο στο θέμα της παιδείας για να δώσει το φιλί της ζωής στον κομματικό του στρατό».