Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την Παιδεία, απουσία 43 βουλευτών

Υπερψηφίστηκε τελικά το νομοσχέδιο για την Παιδεία ενώ απουσίαζε πλήθος βουλευτών.

Επί της αρχής «ΝΑΙ» ψήφισαν 149 βουλευτές από τις ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καταψήφισαν 104 από ΝΔ, Δημ. Συμπαράταξη, Ποτάμι, ΚΚΕ και ΧΑ ενώ 5 από την Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Το άρθρο 3 για το ακαδημαϊκό άσυλο ψηφίστηκε από τους 148 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, 98 βουλευτές καταψήφισαν ενώ 12 βουλευτές από Εν. Κεντρώων και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών.

Το αρ. 15 για την ανάδειξη πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων έλαβε 149 «ΝΑΙ», 89 «ΟΧΙ» και 20 «παρών». Το άρ. 32 για την ίδρυση Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών έλαβε 149 «ΝΑΙ», 104 «ΟΧΙ» και 5 «παρών». Το αρ. 34 για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μεταπτυχιακών φοιτητών πήρε 163 «ΝΑΙ» (σ.σ. ψήφισε και η Δημ. Συμπαράταξη), 74 «ΟΧΙ» και 21 «παρών», το αρ. 36 για το ύψος διδάκτρων των μεταπτυχιακών έλαβε 149 «ΝΑΙ», 104 «ΟΧΙ» και 5 «παρων». Τέλος, η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες μέσω των οποίων θα γίνονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ψηφίστηκε από τους 149 βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ενώ καταψήφισαν 104 βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων εκτός από την Ενωση Κεντρώων που δήλωσε «παρών».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος πριν καταψηφίσει το άρθρο για το ακαδημαϊκό άσυλο, είχε έντονο διάλογο με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου στα υπουργικά έδρανα.

Αξιοσημείωτο είναι το ότι απ’ την διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας απουσίαζαν συνολικά 43 βουλευτές, οι εξής:

Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι Ν. Κοτζιάς, Π. Βράντζα και Αν. Μιχαηλίδης, από τους ΑΝΕΛ ο κ. Πάνος Καμμένος.

Από την ΝΔ οι: Ο. Κεφαλογιάννη, Ντ. Μπακογιάννη, Ν. Δένδιας, Α. Ασημακοπούλου, Μ. Σαλμάς, Μ. Βορίδης, Αν. Κατσανιώτης, Κ. Κωντογεώργος, Λ. Αυγενάκης, Ελ. Ράπτη, Μ. Αντωνίου, , Γ. Καρασμάνης, Κ. Κουκοδήμος, Γ. Κεφαλογιάννης και Κ. Σκρέκας.

Από την Δημ. Συμπαράταξη οι: Κ. Σκανδαλίδης, Αν. Λοβέρδος, Οδ. Κωνσταντινόπουλος, Β. Βενιζέλος και Μ. Τζελέπης.

Απο το Ποτάμι οι: Σπ. Λυκούδης, Γ. Αμυράς και Στ. Θεοδωράκης.

Από το ΚΚΕ: Αλ. Παπαρήγα, Δ. Κουτσούμπας, Λ. Κανέλλη, Ν. Μωραϊτης, Γ. Γκιόκας, Θ. Βαρδαλής, Τ. Σταύρος, Κ. ΣτεργίουΔ. Μανωλάκου.

Από την Ενωση Κεντρώων οι: Αρ, Φωκάς, Δ. Κατσιαντώνης.

Από την ΧΑ οι Ν. Μιχαλολιάκος, Γ. Λαγός. Καθώς και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Ν. Νικολόπουλος, Στ. Παναγούλης και Κ. Μάρκου.