Συνάντηση της Έλενας Κουντουρά με στελέχη της Fraport Greece

Οι αερομεταφορές και η συμβολή τους στην τουριστική οικονομία της χώρας εξετάστηκαν στη συνάντηση που πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, στο Υπουργείο Τουρισμού, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fraport Greece, Αλεξάντερ Ζίνελ και τον γενικό διευθυντή Εμπορικής & Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της εταιρείας, Γιώργο Βήλο.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, συζητήθηκε η συμβολή της προγραμματισμένης αναβάθμισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει η Fraport από τον περασμένο Απρίλιο, στον σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού για την τουριστική ανάπτυξη νέων και παραδοσιακών ελληνικών προορισμών και την ενίσχυση της συνδεσιμότητας με νέες αγορές.

Οι εκπρόσωποι της Fraport Greece ενημέρωσαν την υπουργό για το πλάνο αναβάθμισης των 14 αεροδρομίων και την αύξηση της επιβατικής κίνησης που σημειώθηκε κατά το α’ επτάμηνο τους έτους σε όλους τους προορισμούς.

Περισσότερες από 9.000 επιπλέον πτήσεις πραγματοποιήθηκαν, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα (Ιανουαρίου-Ιουλίου 2016) πέρυσι, ενώ, 1 εκατομμύριο επιπλέον επιβάτες εξωτερικού διακινήθηκαν στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, σε σχέση το α’ επτάμηνο του 2016.

Ο κ. Ζίνελ διαβεβαίωσε την υπουργό ότι οι εργασίες αναβάθμισης των 14 αεροδρομίων θα ολοκληρωθούν έγκαιρα, πριν από την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου, και ότι δεν θα διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία των αεροδρομίων και το προγραμματισμένο πτητικό έργο κατά τη διάρκεια των εργασιών αναβάθμισης.

Στόχος της Fraport Greece είναι η βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών και η περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των προορισμών.