Κοντονής: Οργανωμένο σχέδιο οι εμπρησμοί στη Χώρα

Σε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών απέδωσε τις τελευταίες μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν ανά την χώρα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ.Κοντονής, αναφέροντας ότι η κατάσταση στη Ζάκυνθο είναι αποκαλυπτική για το τι έχει συμβεί.

«Όταν έχουμε 15 εστίες φωτιάς συγχρόνως, δεν είναι δυνατόν να μην υποψιαστούμε ότι έχουμε οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών.
Όταν σε ένα χωριό έχουμε έξι εστίες, αυτό δεν είναι τυχαίο, δεν προέκυψε από τον ουρανό.Με χίλιες προσπάθειες στη Ζάκυνθο δεν έχουμε καταστροφές οικισμών και σπιτιών, αλλά έχουμε καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο “Κόκκινο” ο κ.Κοντονής, ο οποίος ερωτηθείς για την πορεία των πυρκαγιών στη Ζάκυνθο, είπε ότι «χτες ήταν καταστροφική η κατάσταση λόγω των ανέμων, σήμερα είναι καλύτερη η κατάσταση, αλλά δεν έχει λυθεί το πρόβλημα».

«Εάν το απόγευμα υπάρχουν ισχυροί άνεμοι, υπάρχει κίνδυνος αναζωπυρώσεων, χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια» είπε ο κ.Κοντονής, ο οποίος συνέδεσε όσα συμβαίνουν σήμερα στη Ζάκυνθο, με τις αντίστοιχες φωτιές στην Αθήνα και άλλες περιοχές τόσο σήμερα όσο και τις προηγούμενες ημέρες.
«Όταν υπάρχει ύφεση σε ένα μέτωπο, σε άλλο μέρος ξεσπάνε άλλες πυρκαγιές.Είναι οργανωμένο σχέδιο.Σαν αυτό που ζήσαμε πριν από λίγες ημέρες στην Αθήνα.Είχαμε φωτιά στο άλσος Βεΐκου, στο δάσος της Καισαριανής, στο ρέμα της Χελιδονούς ζήσαμε τα Κύθηρα ενώ σήμερα στον Κάλαμο γίνεται μία μεγάλη καταστροφή και το ίδιο συμβαίνει στην Κεφαλονιά» είπε ο κ.Κοντονής.

«Αυτοί οι άθλιοι άνθρωποι που προβαίνουν σε αυτές τις ενέργειες δεν υπολογίζουν ούτε τις ανθρώπινες περιουσίες ούτε τον κίνδυνο για τις ανθρώπινες ζωές.
Χτες είχα πάει στις πυρκαγιές, ήταν τρομακτικές. Εάν δεν υπήρχαν τα εναέρια μέσα και η καταλυτική παρουσία του κράτους από την πρώτη στιγμή στη Ζάκυνθο, θα είχαμε σοβαρό πρόβλημα», τόνισε ο κ. Κοντονής, ο οποίος υπογράμμισε ότι «πρέπει άμεσα να καταγραφούν οι ζημιές στις καλλιέργειες να αντλήσουμε κονδύλια για να αποζημιωθούν αυτοί οι άνθρωποι» κατέληξε ο κ. Κοντονής.