Ν.Δ.: Η κυβέρνηση εμπαίζει τους νέους συνταξιούχους του πρώην ΟΓΑ

Σε «μαύρο σκοτάδι» εξακολουθούν να βρίσκονται χιλιάδες ασφαλισμένοι του πρώην ΟΓΑ, γεννηθέντες το 1950, για το πότε επιτέλους θα πληρωθούν τις συντάξεις που δικαιούνται, σημειώνει η τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εμπαιγμό.

Οι δεσμευτικές ημερομηνίες «έρχονται και παρέρχονται, παρατείνοντας την αναμονή και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης, η οποία έταξε πληρωμή συντάξεων από 1η Ιανουαρίου 2017 κατ’ εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου», αναφέρει η βουλευτής, συμπληρώνοντας ότι ο αρμόδιος υφυπουργός, ο οποίος «τους διαβεβαίωνε από το βήμα της Βουλής, την ίδια στιγμή τούς απέστελνε παρατύπως ειδοποιητήρια καταβολής ασφαλιστικών εισφορών».

Η κ. Αραμπατζή προσθέτει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιφύλαξε στους συγκεκριμένους δικαιούχους «νέα ψυχρολουσία που προβλέπει την τμηματική καταβολή των πρώτων 1.000 δικαιούχων τον Αύγουστο και των υπολοίπων 13.000 … “καλό χειμώνα”».

Ερωτά τέλος πότε θα πληρωθούν οι πρώτοι 1.000 και πότε συγκεκριμένα οι υπόλοιποι συνταξιούχοι του πρώην ΟΓΑ, γεννηθέντες το 1950, ποια είναι τα κριτήρια της τμηματικής, επιλεκτικής καταβολής, πότε θα πάρουν τα αναδρομικά τους, τι ποσά προέκυψαν από παρατύπως εισπραχθείσες ασφαλιστικές εισφορές και πότε τα ποσά αυτά θα επιστραφούν στους δικαιούχους.