Εκλογές - Κεντροαριστερά: Ζητούν 10.000 ευρώ εγγύηση από κάθε υποψήφιο αρχηγό!

Σήμερα το απόγευμα θα οριστικοποιηθούν ο χρόνος και ο τρόπος διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας, υπό τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, θα συνεδριάσει στις 17:00 ώστε να οριστικοποιήσει τις τελευταίες εκκρεμότητες.

Πιθανότερες ημερομηνίες της ψηφοφορίας είναι η 5η και η 12η Νοεμβρίου, εφόσον απαιτηθεί δεύτερη Κυριακή.

Επίσημα υποψήφιοι έως αυτή τη στιγμή είναι η Φώφη Γεννηματά, ο Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Ραγκούσης. Ο Γιάννης Μανιάτης θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του αύριο Πέμπτη ενώ ο Σταύρος Θεοδωράκης την Παρασκευή.

Αυτό που είναι άξιο λόγου, σχετικά με τους όρους που ενδέχεται να απαιτούνται για την υποψηφιότητα του αρχηγού, είναι ότι κάθε υποψήφιος θα πρέπει να συγκεντρώσει 1.000 υπογραφές κι ακόμη, να καταθέσει ως εγγύηση ποσό 10.000 ευρώ!

Έγκυρες θα είναι οι υποψηφιότητες που θα κατατεθούν έως τις 10 Σεπτεμβρίου. Οι υπογραφές θα πρέπει να παρουσιαστούν έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Οι υποψήφιοι δηλώνουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί επ’ αυτών των προτάσεων ακόμη κι εξάλλου όλοι αναμένουν τους όρους που θα διευκρινιστούν αργότερα σήμερα μετά τη συνεδρίαση.

Την ίδια ώρα Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ εμμένουν στη θέση τους και ζητούν ηλεκτρονική ψηφοφορία και διπλή κάλπη, για να αποφασίσουν οι συμμετέχοντες για το χαρακτήρα του νέου φορέα και το μέλλον των υφιστάμενων κομμάτων. Απ’ την άλλη πλευρά, η Χαριλάου Τρικούπη αντιδρά υποστηρίζοντας ότι το κόστος της online ψηφοφορίας είναι υψηλό, ξεπερνά τις 800.000 και δεν υπάρχουν τα εχέγγυα διαφάνειας για να επιτραπεί η από απόσταση ψήφος.