Εκλογές Κεντροαριστερά: 2.000 € από κάθε υποψήφιο – 4 € από κάθε ψηφοφόρο

Μετά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής, υπό τον καθηγητή Αλιβιζάτο, οριστικοποιήθηκαν οι κανόνες διεξαγωγής της ψηφοφορίας για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Οι εκλογές θα γίνουν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, και αν χρειαστεί δεύτερος γύρος θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου.

Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλλουν υποψηφιότητα μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Σεπτεμβρίου και μαζί να καταθέσουν παράβολο των 2.000 ευρώ.

Ακόμη θα πρέπει έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου να καταθέσουν και 1.000 υπογραφές από τουλάχιστον 7 περιφέρειες της χώρας με μίνιμουμ 50 υπογραφές από κάθε μία από αυτές περιφέρεια. Οι υποψηφιότητες θα επικυρωθούν στις 26 Σεπτεμβρίου.

Σχετικά με τους πολίτες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία, θα πρέπει να συνεισφέρουν ως 4 ευρώ, ενώ θα προβλέπεται διαφορετικό ποσό για νέους και για άνεργους. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα καταβληθεί για την κάλυψη της δαπάνης της εκλογικής διαδικασίας.

Όμως στον “αέρα” είναι το θέμα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και του debate μεταξύ των υποψηφίων, αφού δεν υπήρξε ομοφωνία και έτσι δεν ελήφθησαν αποφάσεις.

Η τελική απόφαση για την ηλεκτρονική ψηφοφορία αναμένεται να ληφθεί την Τρίτη.