Μπουτάρης: Εύχομαι ο Θεοδωράκης να είναι αρχηγός του νέου κόμματος

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μαζί με το βουλευτή Β΄Αθήνας, Γιώργο Αμυρά, τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Νίκο Μηλαπίδη, τη διευθύντρια του Γραφείου Τύπου, Λίνα Παπαδάκη και την υπεύθυνη του τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιάννα Παναγοπούλου συνάντησαν τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Μάλιστα, ο Σταύρος Θεοδωράκης αποκάλυψε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν ένας από τους ανθρώπους που τον παρακίνησαν να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία της κεντροαριστεράς. Από τη μεριά του, ο Γιάννης Μπουτάρης υποστήριξε την υποψηφιότητα του επικεφαλής του Ποταμιού. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Είχαμε την εθιμοτυπική επίσκεψη με τον Σταύρο Θεοδωράκη, η οποία ποτέ δεν είναι τυπική, διότι έχουμε μια παλιά σχέση. Και βεβαίως είναι πολύ μεγάλη προσωπική μου ευχαρίστηση το γεγονός ότι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν ήταν ανακατεμένος στην πολιτική εμφανίστηκε, πάλεψε και αυτή τη στιγμή διεκδικεί την αρχηγία του κεντρώου χώρου. Το έχω πει επανειλημμένα ότι με ενοχλούν οι ορισμοί κεντροαριστερά, κεντροδεξιά κτλ. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι στην Ελλάδα λείπει ένας κεντρώος προοδευτικός χώρος, ο οποίος θα παίρνει από παντού καλά και θα πετάει τα κακά. Αυτή είναι η δική μου λογική και μ΄αυτή τη λογική, επειδή με τον Σταύρο έχουμε κάνει πολλές συζητήσεις το τελευταίο διάστημα για τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και ξέρω πόσο πιστεύει στο γεγονός ότι οποιαδήποτε αναγέννηση του κέντρου θα προκύψει από την ενίσχυση της τοπικής αυτοδιοίκησης, είμαι πολύ ευχαριστημένος που εάν τελικά γίνει ο αρχηγός του νέου κόμματος θα δώσει μεγάλη σημασία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Και του το εύχομαι φυσικά».