Ο Ξανθός αδειάζει τον Κουρουμπλή: Ούτε κολύμπι ούτε ψάρεμα στις μολυσμένες ακτές!

Ενώ χθες ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής καθησύχαζε τους πολίτες ότι μπορούν άφοβα να κάνουν μπάνιο και να ψαρέψουν στις μολυσμένες απ’ την πετρελαιοκηλίδα ακτές του Σαρωνικού, ο υπουργός υγείας Αλέξανδρος Ξανθός σήμερα δήλωσε ξεκάθαρα ότι: «Είναι αυτονόητο ότι δεν θα επιτρέπεται το κολύμπι και το ψάρεμα στις ακτές που έχουν μολυνθεί».

Ο κ. Ξανθός σε σημερινή συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ είπε ότι γίνεται προσπάθεια να συντονιστεί στον ανώτερο βαθμό ο κρατικό μηχανισμός και διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα εκδώσει σχετική οδηγία για την απαγόρευση της κολύμβησης. «Είμαστε σε επικοινωνία με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας και εντός της ημέρας θα βγει οδηγία σε σχέση με τους κινδύνους της ρύπανσης για τους πολίτες».

Κι ακόμη προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος να περάσει η ρύπανση στη διατροφική αλυσίδα και να φανεί αυτό αργότερα. Γι’ αυτό, εξήγησε, θα πρέπει να εντοπιστεί ο βαθμός επηρεασμού της περιβαλλοντικής μόλυνσης.

Χθες πάντως ο υπουργός Ναυτιλίας σε ερώτηση που δέχτηκε στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ για το αν ο κόσμος θα πρέπει το επόμενο διάστημα να μην κάνει μπάνιο ή να μην ψαρεύει στις περιοχές που επλήγησαν από την πετρελαιοκηλίδα.

«Γιατί να μην κάνει μπάνιο ο κόσμος;», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Εγώ πιστεύω ότι είναι ασφαλείς οι πολίτες».

Στη συνέχεια δέχθηκε ανάλογη ερώτηση και για τις ακτές του Αλίμου, του Παλαιού Φαλήρου και της Γλυφάδας και είπε: «Σε ένα μήνα από τώρα, ήδη εδώ και δύο-τρεις μέρες έχουμε ζητήσει από το Ινστιτούτο θαλάσσιου περιβάλλοντος να ξεκινήσει τις μετρήσεις γιατί τα έχουμε προβλέψει όλα. Στο τέλος του μήνα θα δούμε τι αποτέλεσμα θα έχουμε και τότε θα με φωνάξετε και θα μου πείτε κ. Κουρουμπλή αυτά είναι τα στοιχεία».

Δείτε το βίντεο της συνένετευξης: