Αλλαγή πολιτικού κλίματος και "αδιέξοδο της ΝΔ" βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ

Ψυχολογική …ανάταση φαίνεται πως επικρατεί στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ομιλίες και τις συνεντεύξεις τύπου των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ. Μάλιστα, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν τη ψαλίδα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να κλείνει, με τα στελέχη της Κουμουνδούρου να υποστηρίζουν πως το “δημοσκοπικό αφήγημα” του Κ. Μητσοτάκη καταρρέει μέρα με τη μέρα.

Πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως η τακτική της “καταστροφολογίας και του μηδενισμού” που υιοθέτησαν τα στελέχη της ΝΔ, έχει οδηγήσει την Πειραιώς σε πολιτικό αδιέξοδο. Μάλιστα, υποστηρίζουν πως η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, στην πραγματικότητα ευνόησε την κυβέρνηση! Στην Κουμουνδούρου στέκονται στη νεοφιλελεύθερη ρητορική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία θεωρούν πως δεν βρίσκει ευήκοα ώτα στην πλειοψηφία του λαού. “Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί την υπεροχή σε μία σειρά ζητημάτων που σχετίζονται με την προστασία των αδυνάμων, το κοινωνικό κράτος, την προστασία των εργαζομένων και της επιχειρηματικότητας” ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές της Κουμουνδούρου.

Η επίσκεψη Μακρόν, η άνοδος του τουρισμού, η πτώση της ανεργίας, η φιλολαϊκή και φιλοεργατική ρητορική των κυβερνητικών στελεχών, η υπερβολική καταστροφολογία της αντιπολίτευσης, η κόντρα με την El Dorado -όπου ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της μεγάλης πλειοψηφίας των κατοίκων της Β. Ελλάδας- και το επικοινωνιακό γκελ του Αλέξη Τσίπρα στον κόσμο, είναι τα βασικά στοιχεία, τα οποία κρατούν τον ΣΥΡΙΖΑ κοντά στη ΝΔ.

Στη μέτρηση της εταιρείας ALCO, έξι στους δέκα ερωτώμενους τάσσονται υπέρ των μέτρων στήριξης της εργασίας που λαμβάνει η κυβέρνηση και 65% υπέρ των μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας, που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Ένας στους δύο τάσσεται υπέρ της επανακρατικοποίησης του ΟΑΣΘ, ενώ το 56% των πολιτών αξιολογεί θετικά την επίσκεψη του Εμμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με την έρευνα της Common View, η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα θέματα του Κοινωνικού Κράτους με ποσοστό 39,6%, έναντι 30,7% μιας κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ, ενώ η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα θέματα των «Εργασιακών σχέσεων-Ανεργίας» με ποσοστό 34,5% σε σχέση με μιας κυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ (24,3%).

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως στη δημοσκόπηση της Καπα Research, ένας στους δύο πολίτες υποστηρίζει ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση και τάσσεται κατά των πρόωρων εκλογών.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την πεποίθηση του Μαξίμου πως η τρίτη αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα και πριν τις αρχές του 2018, έχουν φέρει έναν άνεμο αισιοδοξίας στο κομματικό στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που φαίνεται και από το γεγονός, ότι όλο και περισσότεροι στην Κουμουνδούρου πιστεύουν πως είναι θέμα χρόνου να αναστραφούν εντελώς οι δημοσκοπικοί δείκτες, Ίδωμεν..