Πυρά ΠΑΣΟΚ σε ΣΥΡΙΖΑ: To πρωί με το SPD το βράδυ με το Die Linke

Με ένα αιχμηρό σχόλιο το ΠΑΣΟΚ επικρίνει τη χτεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες στη Γερμανία.

«To πρωί με το SPD το βράδυ με το Die Linke. Ή αλλιώς όταν η διγλωσσία, η διπροσωπία και ο καιροσκοπισμός έχει δυσμενείς συνέπειες για την χώρα

Δεν εξέπληξε κανένα η χτεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στην Γερμανία, θυμήθηκε την … χαμένη ιδεολογική σχέση του με το Die Linke» σημειώνει το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζοντας ότι «σύμφωνα με τους συγγραφείς της ανακοίνωσης το Die Linke «στάθηκε στο πλευρό του ελληνικού λαού αψηφώντας το πολιτικό κόστος».

«Ωστόσο οι συντάκτες της ανακοίνωσης γνωρίζουν αλλά αποκρύπτουν ότι οι ευρωπαίοι σοσιαλδημοκράτες και το SPD στήριζαν σταθερά, όλα αυτά τα χρόνια, την Ελλάδα. Χωρίς αυτήν την σταθερή στήριξη η χώρα θα είχε πληρώσει με άτακτη χρεωκοπία τόσο την δημαγωγία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όσο και του DIE LINKE.

Ο ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει αλλά αποκρύπτει ότι οι δικοί του σύμμαχοι σε όλη την Ευρώπη, μαζί με τα ακροδεξιά κόμματα, έχουν σταθεί, διαχρονικά, ενάντια στη χρηματοδότηση της Ελλάδας, καταψηφίζοντας τα προγράμματα δανεισμού της χώρας στα Εθνικά Κοινοβούλια τους, όπως έπραξε και το DIE LINKE που καταψήφισε ακόμη και το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα χρηματοδότησης το καλοκαίρι του 2015.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στο κόμμα της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), που αποτέλεσε στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο τη δύναμη εκείνη που στις πιο δύσκολες για τη χώρα μας στιγμές στάθηκε στο πλευρό του ελληνικού λαού αψηφώντας το πολιτικό κόστος, τη δύναμη εκείνη που στήριξε τα δικαιώματα των εργαζομένων και τις αξίες της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης στη Γερμανία και στην Ευρώπη» αναφέρει η Κουμουνδούρου σε σχετική ανακοίνωσή της.

Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ «σε αυτές τις τόσο κρίσιμες εκλογές για το μέλλον όχι μόνο της Γερμανίας, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την απειλή της ακροδεξιάς ενισχυμένη όσο ποτέ στη Γερμανία, πρέπει να ενισχυθούν όσοι ζητούν τερματισμό των πανευρωπαϊκών πολιτικών λιτότητας και αγωνίζονται για αύξηση των εισοδημάτων, κατάργηση της εργασιακής επισφάλειας, στήριξη του κοινωνικού κράτους και ανθρώπινη μεταχείριση των προσφύγων».

«Μια Γερμανία που στηρίζει την ανάπτυξή της, όχι στη φτώχεια των εταίρων της, αλλά στην κοινή ευημερία του δικού της λαού και όλων των ευρωπαϊκών λαών, είναι η προϋπόθεση για την επιβίωση του ευρωπαϊκού εγχειρήματος» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.