Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση προτιμά την συσκότιση από την διερεύνηση

Το αίτημα του για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ώστε να διερευνηθεί η ανάμειξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου στην υπόθεση του ΝΟΟR-1, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή: «Εμείς θέλουμε να εξεταστεί σε βάθος η παρέμβαση του κ. Καμμένου και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μιλάμε για υπέρβαση αρμοδιότητας και παραβίαση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, για κατάχρηση εξουσίας και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης για εξυπηρέτηση σκοτεινών συμφερόντων. Ζητάμε να ελεγχθούν πρακτικές επικίνδυνες και να μπουν οι προβλέψεις του Συντάγματος μπροστά από τις πολιτικές σκοπιμότητες. Η κυβερνητική εξουσία προτιμά την συσκότιση από την διερεύνηση».

«Εμείς είμαστε κοντά στη Δικαιοσύνη με το να είμαστε μακριά της. Εσείς τραυματίζετε το δημοκρατικό πολίτευμα και αυτός θα είναι ένας ακόμη λόγος που η ετυμηγορία του ελληνικού λαού θα είναι σκληρή μαζί σας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε:

«Ξέραμε ότι είστε ικανοί για πολλά και θεωρείτε φυσιολογικό να παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη και να επιτίθεστε όταν δεν σας αρέσουν οι αποφάσεις. Να στοχοποιείτε με τον φιλικό σας Τύπο όσους σας ενοχλούν. Κατασκευάζετε fake news και ψεύτικες δημοσκοπήσεις από τα υπόγεια του Μαξίμου. Το ομολόγησε ο υπουργός Βερναρδάκης και τις διακινείτε με ένα παρασύστημα που τρέφεται με κρατικό χρήμα και με διορισμούς στο Δημόσιο».