Χρυσόγονος: Την απόφαση για την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την πήρε μόνος του ο Τσίπρας

Με νέα συνέντευξή του σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, εμμένει στις διαφορές που τον χωρίζουν απ’ την πολιτική της κυβέρνησης και ιδιαίτερα απ’ τον Αλέξη Τσίπρα.

Τόνισε ότι η κατάργηση του μνημονίου με ένα νόμο ήταν προεκλογική υπερβολή, και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν έκανε άνοιγμα στην κοινωνία»

Ακόμη είπε ότι την απόφαση για την συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ την πήρε ο Τσίπρας μόνος του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «όλα τα κόμματα λειτουργούν αρχηγοκεντρικά», και ότι η απόφαση για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη συγκυβέρνηση, ήταν ατομική.
«Θα μπορούσε τότε να γίνει συνεργασία με το Ποτάμι», πρόσθεσε αλλά τόνισε ότι «δεν είναι αυτός ο λόγος που δεν λειτουργεί η κυβέρνηση …Τα κόμματα πρέπει να λειτουργήσουν πιο κοινωνικά, να συμμετάσχει ο κόσμος».

Ακόμη επεσήμανε ότι «Όταν το 2013 μπήκαμε στον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς της σοσιαλιστικής τάσης, μπήκαμε βάσει προκηρύξεων». Και πρόσθεσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ του 4%».

Ο κ. Χρυσόγονος αναφέρθηκε και στο θέμα των Σκουριών, λέγοντας πως: «πρέπει να υπάρχει σαφής πολιτική… Στις Σκουριές, υπάρχει ο σύμβουλος που στέλνει στα τσακίδια τους επενδυτές και από την άλλη ο υπουργός εκδίδει άδειες», είπε, υπογραμμίζοντας ότι, «δεν έχει νόημα ο κλεφτοπόλεμος».

Όσο για το πώς αυτοπροσδιορίζεται πολιτικά, χαρακτήρισε τον εαυτό του «ευρύτερα προοδευτικό και Δημοκράτη», τονίζοντας πως δεν ήταν βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου «εγώ δε ψήφισα κανέναν νόμο, ούτε ψήφισα μνημόνιο».

Ενώ για το ενδεχόμενο απομάκρυνσής του απ’ το κόμμα μετά από ψηφοφορία, είπε ότι θα σεβαστεί «το όποιο αποτέλεσμα» και πρόσθεσε ότι κατόπιν μίας τέτοιας εξέλιξης «θα προχωρήσουμε στο σχηματισμό νέας σοσιαλιστικής τάσης, ώστε να μπορέσουμε να γίνουμε κόμμα και να κατεβούμε στις εκλογές».