Κικίλιας: Η έξοδος από την κρίση προϋποθέτει την έξοδο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση

Για πολιτικό τυχοδιωκτισμό και κοινωνική αναλγησία κατηγορεί την συγκυβέρνηση ο Βασίλης Κικίλιας χαρακτηρίζοντας τα περί έντιμης συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ αστειότητες.

Σε συνέντευξή του στην «Ελευθερία του Τύπου» ο εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζει πως η κυβέρνηση με τις πολιτικές της μολύνει τη χώρα και πως οι Έλληνες πληρώνουν βαρύ τίμημα. «Επώδυνα μέτρα φτωχοποίησης των πολιτών στο εσωτερικό, απαξίωση της χώρας στο εξωτερικό, διάλυση της μεσαίας τάξης, υπερφορολόγηση και αποεπένδυση μαζί με τη πλήρη αποσάθρωση της εργασίας, δημιουργούν ένα ζοφερό τοπίο. Χωρίς να υπάρχει σχέδιο, όραμα και προοπτική. Μετά από όλα αυτά, αποτελεί ύβρις να πανηγυρίζει ο κ. Τσίπρας για αλλαγή σελίδας. Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση, προϋποθέτει την έξοδο των ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα», τονίζει ο κ. Κικίλιας προσθέτοντας πως τα περί «έντιμης συνεργασίας» ούτε ως αστείο δε μπορούν να ακούγονται. «Επικρατεί ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός και η κοινωνική αναλγησία. Δεν υπάρχει κοινό πρόγραμμα, δεν υπάρχει ιδεολογία. Υπάρχει μόνο η αμοραλιστική συνομωσία της καρέκλας. Και μέσα σε όλα αυτά βλέπουμε έναν πρωθυπουργό αδύναμο, ανήμπορο να αντιδράσει στις εσωτερικές ισορροπίες μιας κυβέρνησης αλληλοεκβιαζόμενων» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος και πάλι στην ανάγκη πολιτικής αλλαγής ο Εκπρόσωπος της ΝΔ τονίζει πως με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οικονομία οδηγείται σε τέλμα και η κοινωνία σε απόγνωση. Κατηγορώντας μάλιστα τους κκ. Τσίπρα και Καμμένο πως υφάρπαξαν τη ψήφο των Ελλήνων με ψέματα. «Οι Έλληνες πολίτες περιμένουν, και όποτε και να γίνουν εκλογές, θα τους δώσουν ηχηρή απάντηση. Δυστυχώς για τη χώρα, θα αφήσουν πίσω φόρους, μνημόνια, κουτσουρεμένες συντάξεις και κυρίως, την τσακισμένη γενιά των 360 ευρώ. Είναι πατριωτικό καθήκον, που διαπερνά οριζόντια την ελληνική κοινωνία, να επέλθει πολιτική αλλαγή, και η χώρα με σταθερά βήματα να βγει επιτέλους από την κρίση. Η Νέα Δημοκρατία με προτάσεις, θέσεις, και αρχές θα σηματοδοτήσει την αλλαγή αυτή» τονίζει.

Όσον αφορά την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις συνομιλίες του κ. Καμμένου με φυλακισμένο, ο Βασίλης Κικίλιας κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία πως δια της καταψήφισης της πρότασης για εξεταστική, έδειξε ότι φοβάται την αλήθεια και προτάσσει μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Όσον αφορά την αντιπαράθεση και την εικόνα που παρουσίασε η Βουλή στη συγκεκριμένη συζήτηση, ο κ. Κικίλιας τόνισε πως τον θλίβει το επίπεδο. «Όλοι έχουν ευθύνη απέναντι στους πολίτες. Κάποιοι την αντιλαμβάνονται και την υπηρετούν κάποιοι όχι. Οφείλω να σημειώσω, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με το ύφος, το ήθος και τη ρητορική του, έρχεται να ενώσει την ελληνική κοινωνία, εκεί που κάποιοι την διχάζουν. Αποκρούει τον φανατισμό, αντιμάχεται τη μισαλλοδοξία. Είναι προφανές, ότι στην πολιτική δεν είμαστε όλοι το ίδιο» δήλωσε.

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση για την άνοδο της γερμανικής ακροδεξιάς ο Βασίλης Κικίλας τόνισε πως η Ευρώπη περνάει μια βαθιά κρίση, η οποία είναι κυρίως κρίση αξιών. «Με τα σημερινά δεδομένα, αδυνατεί να ανταποκριθεί, τόσο σε ζητήματα υψηλής πολιτικής, όπως είναι η οικονομία και η διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, όσο και σε θέματα καθημερινότητας, όπως η ανεργία. Είναι φυσιολογικό, λοιπόν, ο μέσος ευρωπαίος πολίτης, να βλέπει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ως κάτι απόμακρο. Λίγο πριν η Ευρωπαϊκή Ένωση κλείσει τα 60 της χρόνια, οι προκλήσεις μεγαλώνουν. Είναι σε κάθε περίπτωση αναγκαίο να βρεθούν τώρα, για να καθορίσουν το μέλλον της, πολιτικές που θα εξασφαλίζουν περισσότερες θέσεις απασχόλησης για τους νεότερους ανθρώπους αποτελεσματικότερα εργαλεία για την άμυνα, την ασφάλεια και τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων και περισσότερη Αλληλεγγύη μεταξύ των Κρατών-Μελών», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ