Νέες αποκαλύψεις Βαρουφάκη: Η Δανάη βιντεοσκοπούσε τις τηλεφωνικές μου συνομιλίες με ...

Επανέρχεται στο προσκήνιο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, με νέες αποκαλύψεις που περιλαμβάνει στο βιβλίο του Ανίκητοι Ηττημένοι, την ελληνική εκδοχή του Adults in the room. Στην ελληνική έκδοση περιλαμβάνονται στοιχεία που δεν υπήρχαν στην αγγλική.
Έτσι τώρα μαθαίνουμε ότι η σύζυγός του κατέγραφε τηλεφωνικές συνομιλίες του την κρίσιμη περίοδο που ο ίδιος ήταν υπουργός.
Συγκεκριμένα στο προκαταρκτικό κεφάλαιο «Περί πηγών και αναφορών» του βιβλίου γράφει ότι «σ’ ένα βιβλίο όπου τόσο πολλά εξαρτώνται από το ‘τι είπε ποιος σε ποιον και πότε’ κατέβαλα κάθε προσπάθεια να διασφαλίσω την ακρίβεια των αναφορών στα λεγόμενα των πρωταγωνιστών. Για τον σκοπό αυτό κατέφυγα σε διαλόγους ηχογραφημένους με το κινητό μου (από τα Eurogroup και κάποιες επίσημες συναντήσεις εκτός Ελλάδας με τους δανειστές), σε τηλεφωνικούς διαλόγους μου τους οποίους βιντεοσκοπούσε η Δανάη Στράτου τις μεταμεσονύκτιες ώρες στο σπίτι μας και σε χειρόγραφες σημειώσεις που κρατούσα τον καιρό εκείνο μετά από συνομιλίες, συσκέψεις κτλ».
Κι ακόμη επισημαίνει ότι: «Επειδή έχουν γραφτεί πολλά κυήματα της φαντασίας των ελληνικών μέσων μαζικής αποβλάκωσης, τα οποία δυστυχώς έχουν καταφέρει να διαβρώσουν τον δημόσιο διάλογο ως ‘αλήθειες’, να ξεκαθαρίσω ότι οι φημισμένες μου ηχογραφήσεις αφορούν μόνον επίσημες συνομιλίες με εκπροσώπους των δανειστών εκτός Ελλάδας – ποτέ συνομιλίες με συντρόφους, συναδέλφους ή άλλους Έλληνες συνδιαμορφωτές των γεγονότων».