Στη Βουλή σήμερα το ν/σ για την αλλαγή φύλου στα 15 - Ποιους φοβάται ο Κοντονής

Σήμερα στις 12.00 το μεσημέρι εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου από τα 15 έτη, προκειμένου να ψηφιστεί το μεσημέρι της Τρίτης. Ένα νομοσχέδιο που έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στο Μαξίμου, αφού προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις από την Εκκλησία, τους ΑΝΕΛ, από ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ αλλά κι αρκετών κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Οι μόνοι που θα στηρίξουν το νέο διακύβευμα του υπουργού Σταύρου Κοντονή, φαίνεται ότι θα είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι.
Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, ενώ αρχικά είχε δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο που θίγει τα “ιερά και τα όσια”, στη συνέχεια αναίρεσε κι έτσι για μία ακόμη φορά θα στηρίξει τον πρωθυπουργό. Σε αντίθεση με τους βουλευτές του
Δ. Καμμένο, Κ. Κατσίκη και Δ. Κόκκαλη που έχουν δηλώσει ότι θα το καταψηφίσουν.
Την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο έχουν όμως εκφράσει και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Γεωργία Γεννιά. Και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 4-5 βουλευτές ακόμη από τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν αποκλείεται να εκφράσουν την διαφωνία τους δια της απουσίας.
Προκειμένου λοιπόν να προλάβει δυσάρεστες καταστάσεις, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, θα έχει σε λίγο μία συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που προβληματίζονται για ορισμένες διατάξεις του νομοσχεδίου ώστε να φροντίσει να τους αλλάξει γνώμη και να εξασφαλίσει τη στήριξή τους.
Όσο για τη στάση της ΝΔ, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αποκαλύψει την στάση της κατά την σημερινή συζήτηση στην ολομέλεια, κι ενδέχεται να καταθέσει δικό της νομοσχέδιο για την επίμαχη αναγνώριση Ταυτότητας Φύλου. Αν δεν γίνει δεκτό, τότε ίσως αποχωρήσει από την Βουλή ή δηλώσει “παρών”.