Τελικά πέταξε ο πρωθυπουργός! Με στολή πιλότου σε F-16 πάνω απ' το Αιγαίο! (Βίντεο)

Τελικά ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε με F16 της Πολεμικής Αεροπορίας, όπως μας είχε προϊδεάσει νωρίτερα με non paper το Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός φόρεσε φόρμα πιλότου, επιβιβάστηκε στο F16, στην 110 πτέρυγα μάχης στην Λάρισα  και πέταξε  πάνω απ’ το Αιγαίο!

Να σημειώσουμε ότι είναι ο τρίτος Έλληνας πρωθυπουργός  που κάνει πτήση με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας –  πρώτος ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος και δεύτερος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε σήμερα στις 9 το πρωί στην 110 πτέρυγα μάχης στην Λάρισα, όπου τον υποδέχθηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου. Μετά τις  απαραίτητες προετοιμασίες, απόλαυσε την περίφημη πτήση.

Η πτήση διήρκεσε περί τη μία ώρα, πάνω από τη Σκύρο, τη Χαλκιδική, το Άγιον Όρος, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο. Ο πρωθυπουργός προσγειώθηκε στις 13:30 περίπου.

 

Νωρίς σήμερα το πρωί, το Μαξίμου είχε προϊδεάσει τους δημοσιογράφους για την επικείμενη πτήση με ένα non paper που έγραφε:

“Πετάει, πετάει ο Τσίπρας; Αυτή είναι η απάντηση στους συναδέλφους που αναρωτιούνται για το σημερινό πρωινό πρόγραμμα του Πρωθυπουργού,” αναφέρει ακριβώς το σημερινό non paper.