Βρούτσης: Η Κυβέρνηση καθυστερεί να δώσει συντάξεις για να κρύψει την οικονομική της αποτυχία

Ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι δεσμεύσεις της Υπουργού Εργασίας απέναντι στους συνταξιούχους αποδείχθηκαν, για άλλη μια φορά, ένα μεγάλο ψέμα.

Όλες οι συντάξεις βρίσκονται στον αέρα εξαιτίας της ανικανότητας και της ολιγωρίας της Υπουργού Εργασίας και των διορισμένων διοικήσεων των ταμείων.

Η Κυβέρνηση γκρέμισε την οργανωτική υποδομή που είχε παραλάβει το 2015. Τα στοιχεία του συστήματος “ΗΛΙΟΣ” είναι αποκαλυπτικά: μέσα σε 2,5 χρόνια ο ρυθμός έκδοσης των συντάξεων έχει μειωθεί κατά 51,2% με αποτέλεσμα περισσότερες από 300.000 συντάξεις και εφάπαξ να είναι σε εκκρεμότητα.

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει αυτή την πραγματικότητα με διάφορα τρικ, όπως με τη δημιουργία “διπλών βιβλίων” δήθεν εκκρεμών και αδρανών συντάξεων.

Το κόλπο είναι το εξής: Από τις εκκρεμείς συντάξεις αφαιρούνται φάκελοι με την επίκληση ελλιπών στοιχείων ήσσονος σημασίας, και με άνωθεν εντολή, εντάσσονται σε μία νέα αδρανή κατηγορία, προκειμένου ο συνολικός αριθμός των υπό έκδοση συντάξεων να εμφανίζεται πλασματικά μικρότερος.

Με λίγα λόγια, η Κυβέρνηση αδιαφορεί για την επίλυση του προβλήματος, παίζοντας στις πλάτες εργαζομένων και συνταξιούχων και επιδίδεται σε λαθροχειρίες  και μεθοδεύσεις για να ωραιοποιήσει τη δημοσιονομική εικόνα της χώρας».