Φίλης για F-16: Δίνουμε 2,4 δισ. για ανταλλακτικά όταν μας λείπουν από ασθενοφόρα και πυροσβεστικά

Έντονη κριτική για τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-ΗΠΑ σχετικά με την αναβάθμιση των ελληνικών F-16 άσκησε ο Νίκος Φίλης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο 24/7, έκανε λόγο για στήριξη της Ελλάδας με ανταλλάγματα τα εξοπλιστικά θέτοντας το ζήτημα αν «σε καιρούς δύσκολους μπορούμε να αγοράσουμε αυτά τα όπλα».

«Η εθνική ευθύνη δεν αφορά μόνο την απαραίτητη ανάγκη να υπάρχει εθνική ασφάλεια αλλά να υπάρχει και κοινωνική ασφάλεια. Και σκέφτομαι ότι δίνουμε 2,4 δολάρια ως οροφή λέει για να πάρουμε ανταλλακτικά την ίδια ώρα που δεν έχουμε ανταλλακτικά για τα ασθενοφόρα και πυροσβεστικά» είπε χαρακτηριστικά.

Στην παρατήρηση, δε, του δημοσιογράφου για τα ανταλλακτικά ο κ. Φίλης συμπλήρωσε με νόημα για να δείξει την ενόχλησή του «μη στρίβετε το μαχαίρι στην πληγή».

Συνεχίζοντας την κριτική του ο Νίκος Φίλης αναρωτήθηκε «Με την αναβάθμιση των F16 αλλάζει η ισορροπία; Να μας πουν οι ειδικοί» αναρωτήθηκε, συμπληρώνοντας με νόημα “μακάρι να τα βλέπαμε νωρίτερα αυτά, δεν τα κουβεντιάσαμε”.

Ερωτηθείς, τέλος, για το αν και κατά πόσο είχε συζητηθεί το θέμα στη Βουλή ο κ. Φίλης κατέληξε λέγοντας ότι «έγινε μια συζήτηση στην υποεπιτροπή εξοπλισμών της Βουλής δεν μπήκαν τότε συγκεκριμένα θέματα, τη συμφωνία την ακούσαμε από τα χείλη του Τραμπ».