Δ. Τζανακόπουλος: Αν υπάρξει δημοσιονομικό κενό θα βρούμε τρόπο να το καλύψουμε

«Αν υπάρξει δημοσιονομικό κενό, θα βρούμε τρόπο να το καλύψουμε, καθώς είναι υποχρέωση της ελληνικής πλευράς να είναι συνεπείς σε όσα έχει συμφωνήσει» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στον Ant1, εν όψει των συζητήσεων του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των θεσμών που ξεκινούν σήμερα.

Επισήμανε πως «το 2018 θα πιάσουμε τον δημοσιονομικό στόχο και δεν θα υπάρξει απαίτηση για νέα μέτρα».

Σχολιάζοντας τις αναφορές του απερχόμενου Γερμανού ΥΠΟΙΚ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι «εμείς δεν ζητήσαμε από την ελληνική κυβέρνηση» να κάνει περικοπές στις συντάξεις, είπε ότι «επιδιώκει να βγάλει από επάνω του την ευθύνη για όσα έχει επιβάλλει».

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με τα αναδρομικά που ζητούν πρώην βουλευτές, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «η δυνατότητα επιστροφής των παρακρατηθέντων είναι βασική έννοια της Δημοκρατίας, γίνεται βάσει των θεμελιωδών εννοιών του Δικαίου», προσθέτοντας πως «αυτό που λέει ο νόμος Κατρούγκαλου είναι ότι ο ρυθμός αποπληρωμής των χρημάτων αυτών θα είναι συγκεκριμένος για να μην επηρεάσει τα δημοσιονομικά».

«Το πρόβλημα είναι ότι συγκεκριμένα στελέχη πολιτικών κομμάτων προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη κι ύστερα ο κ. Μητσοτάκης, θέλοντας να πάρει από πάνω του την πολιτική ευθύνη, είπε όσα είπε. Πρόκειται για μια πλήρως υποκριτική στάση» ανέφερε.

Αναφορικά με τη δήλωση της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, ότι «είναι επιτυχία της κυβέρνησης ότι οι άνθρωποι δεν τρώνε πλέον από τα σκουπίδια», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «υπήρξε από την μεριά της κυβέρνησης, από την πρώτη στιγμή, προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση, η ακραία φτώχεια, με μια σειρά προγραμμάτων».