Αυγενάκης: Γιαλαντζί λαϊκιστής ο Σαμαράς

«Γιαλαντζί λαϊκιστή» χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης στο «Κρήτη TV» και στον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη.

Ο Λ. Αυγενάκης, δήλωσε ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, αναμετρήθηκαν ο «γιαλαντζί λαϊκιστής, (Α. Σαμαράς) και ο λαϊκιστής, (Α. Τσίπρας), για να κερδίσει ο λαϊκιστής, ο γνησιότατος λαϊκιστής» και συμπλήρωσε:

«Την περίοδο εκείνη (τέλη του 2014) έκανε μια στροφή ολόκληρη η κυβέρνηση Σαμαρά στο λαϊκισμό και στα ευχάριστα. Ή προσπάθεια να δείξει ευχάριστα. Κι όμως ο κόσμος γύρισε την πλάτη. Διότι είχε ήδη πιπιλιστεί το μυαλό του. Είχε κυριαρχήσει το εύκολο, το γρήγορο, το ψέμα δηλαδή, που είχε προσφέρει με μεγάλη άνεση ο Αλέξης Τσίπρας».

Μάλιστα, ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε πως «και λίγα έκανε ο Σαμαράς», κατηγορώντας τον πρώην πρωθυπουργό ότι η πολιτική της κυβέρνησής του δεν ήταν όσο μνημονιακή θα έπρεπε.

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί προκάλεσαν την έντονη αντίδραση πολλών στελεχών που πρόσκεινται στον πρώην πρωθυπουργό. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε με κομματικά στελέχη της Κρήτης, ενώ φέρεται να διαμαρτυρήθηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο Κρήτη Τv

(Με πληροφορίες από το Thepressroom, τη Nέα Κρήτη, το Candianews και το Κρήτη Tv)