Διέγραψαν την Κατερίνα Παπακώστα από τη Νέα Δημοκρατία

Εκτός ΚΟ της ΝΔ έθεσε την Κατερίνα Παπακώστα, ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής.

Το Δελτίο Τύπου το κόμματος:

“Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του, που εστάλη σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τη βουλευτή Β’ Αθηνών, κυρία Αικατερίνη Παπακώστα – Σιδηροπούλου”.

Αφορμή στάθηκε η χθεσινή διαφοροποίηση της κ. Παπακώστα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που αφορούσε «ρυθμίσεις περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης στελεχών και οικονομικής μέριμνας και λογιστικού των Ενόπλων Δυνάμεων».

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Παπακώστα είχε δημιουργήσει και στο παρελθόν «πονοκέφαλο» στην ηγεσία του κόμματός της όταν είχε πει ότι η ΝΔ έπρεπε να ψηφίσει την τροπολογία για την διανομή του μερίσματος.

Η απάντηση της κ. Παπακώστα:

«Ως πολιτικός είμαι πιστή στις αρχές στις οποίες θεμελιώθηκε η Νέα Δημοκρατία από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Στην πολιτική μου διαδρομή, επιλέγω να μην επηρεάζομαι από τις Σειρήνες των καιρών. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ποτέ δεν δίστασε να ταράξει τα θολά νερά, προκειμένου να θεμελιώσει μία Κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική, φιλελεύθερη και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών, έχοντας στον πυρήνα της πολιτικής τον Άνθρωπο.

Ο κοινοβουλευτικός μου λόγος στην Βουλή των Ελλήνων διατρέχεται από το μέτρο και την μετριοπάθεια και θεωρώ πως αναίτια και ανυπαίτια ελήφθη η απόφαση διαγραφής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Εμφορούμαι, λοιπόν, από αυτές τις αρχές, δεν τις προδίδω και δεν τις παραδίδω, όσο και αν κοστίζουν. Παραμένω αμετακίνητη από την υπεράσπισή τους.

Αυτά προς το παρόν»