Για ρουσφέτια του Αυγενάκη σε κρατούμενους κάνει λόγο το Documento

Με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «ΝΔ – Gate με πρωταγωνιστή τον γραμματέα», κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα «Documento», με το ρεπορτάζ της να εμπλέκει τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και βουλευτή της ΝΔ σε συνομιλίες και ρουσφέτια σε ποινικούς κρατούμενους.

Η εφημερίδα επικαλείται τη δικογραφία για το κύκλωμα εκβιαστών με πρωταγωνιστές πρώην στελέχη του ΣΔΟΕ, δικηγόρους, αστυνομικούς κι ελεύθερους επαγγελματίες που εξαρθρώθηκε το 2013. Από αυτή προκύπτει ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε συνομιλίες με καταδικασθέντες για εκβιασμό.

Επίσης, φέρεται να να κάνει «εξυπηρετήσεις» στους συνομιλητές του, οι οποίοι στη συνέχεια «ευχαριστούν» τον βουλευτή με δώρα προς εκείνον και τη σύζυγό του. Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Κώστα Βαξαβάνη, με το ίδιο κύκλωμα έχει επαφές και ο Γιάννης Σαραντόπουλος, αξιωματικός της ΕΛΑΣ και επικεφαλής της φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη.

«Τα στελέχη του ΣΔΟΕ μέλη του κυκλώματος είχαν κατασχέσει ύστερα από έρευνα 16 κιλά χρυσό από τα γραφεία της εταιρείας της εμπόρου χρυσού Μάρας Αναστοπούλου με το πρόσχημα ότι δεν υπήρχαν παραστατικά και απαιτούσαν να τους δώσει 500.000 ευρώ για να κάνουν θετικά πορίσματα. Ενδιάμεσος στον εκβιασμό ήταν ο επιχειρηματίας Παναγιώτης Μπαμπάμτσης. Η σύλληψή τους έλαβε μεγάλη δημοσιότητα αλλά ο Λευτέρης Αυγενάκης καταγράφεται μετά τις συλλήψεις ως συνομιλητής και εξυπηρετών τον Μπαμπάμτση. Σε αυτές τις συνομιλίες ο φρουρός του Αυγενάκη διαβεβαιώνει τον Μπαμπάμτση ότι ο βουλευτής θα τον βοηθήσει γιατί έχει μεγάλη δύναμη και γνωρίζει ότι βοήθησε και έναν από τους απαγωγείς του Παναγόπουλου κατά την περίοδο της κράτησής του» αναφέρεται μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ.

Ο γραμματέας της ΝΔ, έχει απειλήσει πως θα κινηθεί νομικά κατά της εφημερίδας, ήδη από το βράδυ της Παρασκευής. Μετά την ανακοίνωση Αυγενάκη περί μηνύσεων, η εφημερίδα απάντησε το εξής:

«Αντί να απαντήσει σε όλα αυτά ο κύριος Αυγενάκης με ευπρέπεια και αίσθηση ευθύνης, ανακοίνωσε πως θα καταφύγει στη Δικαιοσύνη. Το έκανε μάλιστα πριν καν κυκλοφορήσει η εφημερίδα και δει τι γράφουμε. Μάλλον γιατί γνωρίζει πολύ καλά τι έχει πει στις συνομιλίες με τους “φίλους” του και προσπαθεί να θολώσει τα νερά ανακαλύπτοντας “συκοφάντες”. Το θέμα φυσικά δεν είναι ο κύριος Αυγενάκης αφού όσα γράφουμε είναι το περιεχόμενο δικογραφίας και οι καταγραφές των δικών του συνομιλιών από νόμιμες παρακολουθήσεις. Αντιθέτως, κατανοούμε τη δύσκολη θέση του. Το θέμα είναι ο κύριος Μητσοτάκης. Αν δηλαδή θα τον απομακρύνει από τη ΝΔ μετά από ένα τέτοιο σκάνδαλο, την ώρα μάλιστα που έχει διαγράψει την Κατερίνα Παπακώστα για ψύλλου πήδημα».

Εδώ η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ