ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Πέτσα: Η ΝΔ προφανώς επιθυμεί έναν διαλυμένο δημόσιο τομέα

“Είναι προφανές πως η ΝΔ επιθυμεί έναν διαλυμένο δημόσιο τομέα” αναφέρει μεταξύ άλλων το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, για τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα, συμβούλου Οικονομικών του Κυρ. Μητσοτάκη.

«Εμείς θα επιστρέψουμε στην τσέπη του Έλληνα μεγάλο μέρος από αυτό που «κλέβει» ο Αλ. Τσίπρας», σημείωσε εντός των άλλων ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στο τι θα κάνει η ΝΔ ως κυβέρνηση. «Θα μειώσουμε φόρους 1,9 δισ. και θα βρούμε 2 δισ. από δαπάνες», τόνισε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα, συμβούλου Οικονομικών του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, για τη διατήρηση της μνημονιακής αναλογίας 5 αποχωρήσεις/1 πρόσληψη στο δημόσιο ακόμα και μετά τη λήξη του προγράμματος, ως προγραμματική θέση της ΝΔ, είναι ενδεικτική για το σχέδιο της ΝΔ για το δημόσιο.

Είναι προφανές πως η ΝΔ επιθυμεί έναν διαλυμένο δημόσιο τομέα, το οποίο θα παραχωρήσει ως λεία στα ιδιωτικά συμφέροντα. Και, βεβαίως, στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνονται πρώτα απ’ όλα οι κρίσιμοι τομείς της υγείας και της παιδείας.

Δυστυχώς για τον Κυρ. Μητσοτάκη, οι νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες του θα παραμείνουν σχέδια επί χάρτου, καθώς είναι και θα παραμείνουν μειοψηφικές.