Συγκρούσεις και έντονες αντιπαραθέσεις στο debate των υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς

Σε εισαγωγικές τοποθετήσεις των υποψηφίων για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, η Φ. Γεννηματά δήλωσε «Επικοινώνησε μαζί μου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκας. Πρόκειται για δολοφονική ενέργεια, δεν είναι απλή υπόθεση. Υπάρχει εγκληματική αμέλεια για την ασφάλεια των γραφείων του ΠΑΣΟΚ και των πολιτών της περιοχής», ανέφερε για την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

Ξεκινώντας η διαδικασία της τηλεμαχίας στο πλαίσιο της πρώτης θεματικής ενότητας «Η νέα παράταξη», ο Ν. Ανδρουλάκης ανέφερε «το πώς θα είναι οι κοινοβουλευτικές ομάδες θα το αποφασίσουν οι πολίτες που θα συμμετάσχουν στη διαδικασία». «Όχι στην απλή αναλογική, το βασικό είναι να σπάσουν οι μεγάλες περιφέρεις», υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην τηλεμαχία των υποψηφίων για την προεδρία του νέου προοδευτικού φορέα στην ΕΡΤ2.

Δεν είμαστε συμπλήρωμα κανενός, η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα ερωτηθούν αν θέλουν να έρθουν μαζί μας δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης και τάχθηκε υπέρ του μικρού μπόνους για το πρώτο κόμμα, το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών και την ψήφο στον απόδημο ελληνισμό.

Υπέρ της απλής αναλογικής τάχθηκε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς ο Απόστολος Πόντας.

Υπέρ ενός ανοιχτού συνεδρίου με δημοκρατικές διαδικασίες και ψηφοφορίες εκ αποστάσεως, που θα καταλήξει σε 10 βασικές αρχές με τις οποίες ο νέος φορέας θα πάει στις εκλογές, τάχθηκε ο Γιώργος Καμίνης.

Αυτός που θα εκλεγεί θα είναι ο αρχηγός και των δύο Κ.Ο. υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης και δήλωσε ότι μπορεί να είναι και στρατηγός και στρατιώτης. “Δεν θα διεκδικήσω ρόλο στο πλευρό του αρχηγού αν δεν εκλεγώ” είπε.

Θα αναμετρηθούμε στα ίσα με την ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά.

Είμαστε η παλιά μεγάλη παράταξη που ίδρυσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Κατά της ύπαρξης δύο ξεχωριστών κοινοβουλευτικών ομάδων τάχθηκε ο Γιώργος Καμίνης. «Συμφωνίες εκ των προτέρων εν αγνοία των άλλων χωρίς τη γνώμη του μελλοντικού ηγέτη είναι κάτι απαράδεκτο» τόνισε.

Ο κ.Τσίπρας σε ένα αδιέξοδο πολιτικής προσπαθεί να κλέψει τον κόσμο της κεντροαριστεράς, είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Στο συνέδριο του νέου φορέα την ‘Ανοιξη θα αποφασίσουμε πως θα είναι το κόμμα μας είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Η εκκλησία δεν μπορεί να εμπλέκεται στα πολιτικά πράγματα της χώρας υποστήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης και είπε ότι είναι υπέρ του διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας.

Πρέπει να αποκόψουμε το θέμα της προεδρικής εκλογής από την προσφυγή στις κάλπες, υποστήριξε ο Γιώργος Καμίνης.

Οικονομία στο δημόσιο τομέα και 2% πρωτογενή πλεονάσματα, πρότεινε ο Γιώργος Καμίνης.

«Εμείς μιλάμε για προοδευτική φορολόγηση παντού. Ο πλούτος πρέπει να φορολογείται εκεί που παράγεται» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φτιάχνουν φτωχούς και προνομιούχους. Προνομιούχους σε συναλλαγή με το κράτος και φτωχούς να περιμένουν για κανένα επίδομα , τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης .

“Δεν υπάρχει αριστερή και δεξιά βία. Υπάρχει μόνο βία” υποστήριξε ο Κωνσταντίνος Γάτσιος.

Το ζητούμενο είναι να αλλάξουμε τις πολιτικές λιτότητας. Η ΝΔ υπόσχεται να συνεχίσει τις πολιτκές λιτότητας, υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά.

O κ. Τσίπρας κατήργησε το ΕΚΑΣ και τα επιδόματα. Για ποια βοήθεια των αδύναμων μιλά αναρωτήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Με τη σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Δεν εμπιστεύομαι σε τίποτα την εθνολαϊκιστική κυβέρνηση. Θα ήθελα το μέλλον της χώρας μετά τον Αύγουστο του 2018 να την διαχειριστεί μια άλλη κυβέρνηση, υποστήριξε ο Γιάννης Μανιάτης.

Οι κυβερνήσεις μέχρι τώρα απέτυχαν να κάνουν ένα εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο. Και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ απέδειξαν ότι δεν μπορούν, υποστήριξε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Αν η Ελλάδα παραμείνει στο δίλλημα Πάνος Καμμένος ή Άδωνις Γεωργιάδης θα αντιμετωπίζει την μία κρίση πίσω από την άλλη, δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ