Κεφαλογιάννη: Τουριστική ανάπτυξη με κλειστά Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους δεν γίνεται

Η Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α΄ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Τομεάρχης Τουρισμού βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Ας αναλογιστεί η Κυβέρνηση την απογοήτευση που θα αισθανθεί ο τουρίστας που επισκέπτεται, από την άλλη άκρη της γης, τους Δελφούς και τους βρίσκει κλειστούς».

Αναλυτικά η δήλωση:

«Η Κυβέρνηση αδυνατεί να εκπληρώσει ακόμη και τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της. Η επικείμενη λήξη των συμβάσεων του εποχικού προσωπικού στους Δελφούς – εξέλιξη που ήταν γνωστή και αναμενόμενη εδώ και καιρό – θα οδηγήσει στη διακοπή της λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου μία μέρα την εβδομάδα.

Η αδράνεια και η αδιαφορία της Κυβέρνησης να κάνει ακόμη και τα αυτονόητα, υπονομεύει τόσο τον Πολιτισμό όσο και τις προοπτικές ανάπτυξης του Τουρισμού.

Ας αναλογιστεί η Κυβέρνηση την απογοήτευση που θα αισθανθεί ο τουρίστας που επισκέπτεται, από την άλλη άκρη της γης, τους Δελφούς και τους βρίσκει κλειστούς.

Έστω και την ύστατη στιγμή, ας διευθετήσουν οι Υπουργοί Πολιτισμού και Τουρισμού το ζήτημα».