Π. Καμμένος: Δεν υπεγράφη συμφωνία με κανέναν μεσάζοντα

Εμμένει στη θέση του ότι δεν υπεγράφη συμφωνία με κανέναν μεσάζοντα αλλά και ότι δεν έχει παραδοθεί μέχρι στιγμής καμία ποσότητα πυρομαχικών, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, απαντώντας σε ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ. Βασίλη Κικίλια και Αναστάσιου Δημοσχάκη για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Ο κ. Καμμένος επέμεινε ότι πρόκειται για διακρατική συμφωνία, παραθέτοντας σχετικά έγγραφα.

«Σε ό,τι αφορά τόσο στον ανώτατο Αξιωματικό του Στρατού Ξηράς όσο και στον ανώτερο Αξιωματικό της Π.Α., εκτιμήθηκε ότι αυτοί προέβησαν σε ενέργειες, πέραν των προβλεπομένων, οι οποίες παραβίασαν την τήρηση εμπιστευτικότητας για την εν λόγω Διακρατική Συμφωνία παρά την σαφή και ρητή διαταγή της ηγεσίας. Για το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν υπήρξε ουδεμία προσβλητική συμπεριφορά και ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες, από το θεσμικό πλαίσιο των Ένοπλων Δυνάμεων, διαδικασίες. Επίσης, να σας ενημερώσω ότι ο Ανώτατος Αξιωματικός δεν ετέθη σε διαθεσιμότητα αλλά μετατέθηκε από τη ΓΔΑΕΕ, όπου υπηρετούσε», συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας.

Έκανε επίσης λόγο για αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ. η οποία «καθορίζεται -αν δεν υπαγορεύεται- από συγκεκριμένα δημοσιογραφικά γραφεία, τα δημοσιεύματα των οποίων ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα, βρίθουν ανακριβειών ενώ στις πλείστες των περιπτώσεων εξυπηρετούν σκοπούς πέραν της ενημέρωσης».