Α.Τσίπρας: Οι φορολογικοί παράδεισοι οδηγούν σε πολιτική κόλαση

Αιχμηρός εμφανίστηκε στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις αποκαλύψεις των Paradise Papers και μετά την ανάμιξη του ονόματος της Μαρέβας Μητσοτάκη. «Όποιος κατάφερε να πάει στον παράδεισο της φορολογίας, δεν απέφυγε στο τέλος να καταλήξει στην κόλαση της πολιτικής» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «παραδείσιο πάρτι», για να συμπληρώσει ότι είναι θλιβερό πόσο δραστήρια είναι η συμμετοχή μιας πάμπλουτης ελίτ σε αυτό.

Ακόμη, τόνισε πως είναι «θλιβερό και εξοργιστικό, όταν μέσα στους καταλόγους φιγουράρουν ονόματα που ρίχνουν βαριά σκιά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας». Επεσήμανε ότι στα Paradise Papers υπάρχουν πρόσωπα, των οποίων το ήθος και οι συναλλαγές εκπροσωπούν «εκείνη την αντίληψη εξουσίας που ξεχαρβάλωσε την Ελλάδα που οδήγησε την κοινωνία σε φτώχεια και απόγνωση».

«Θα δεσμευθούμε ότι σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές θα τη βρούμε την άκρη για όσους έχουν παρκάρει τα χρήματά τους σε παραδείσους. Κανείς παράδεισος δεν είναι μακρινός, αν υπάρχει η θέληση να τον φτάσουμε και εμείς την έχουμε αυτή τη θέληση» συμπλήρωσε.

Εξαπολύοντας επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, είπε μεταξύ άλλων: «Τους είπαμε πριν από καιρό “γιατί δεν ψηφίζετε την αυστηρή νομοθεσία για τη συμμετοχή των πολιτικών στις offshore;” Πήραν τους βουλευτές τους και έφυγαν από την αίθουσα. Τους είπαμε “δώστε εξηγήσεις για την υπόθεση Siemens, για όσα καταθέτει η γραμματέας του κ. Χριστοφοράκου για τα δώρα”, μας είπαν ότι ρίχνουμε στο πεζοδρόμιο το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου. Tους είπαμε “γιατί δεν τα δηλώνετε ανοιχτά και καθαρά όλα στο πόθεν έσχες;” μας είπαν ότι επεμβαίνουμε στην ιδιωτικότητα και στα προσωπικά δεδομένα. Τους είπαμε “γιατί δεν απομακρύνετε τον κ. Αυγενάκη;” που σε επίσημη δικογραφία επιβεβαιώνονται συναλλαγές του με εγκληματίες, μας είπαν ότι είμαστε παρακράτος. Ελπίζω τώρα να μη μας κατηγορήσουν και για διεθνή συνωμοσία ότι δημιουργήσαμε εμείς το κύμα αποκαλύψεων για να πλήξουμε τη N.Δ.».
«Θα μπορούσαμε εμείς να συνεδριάζουμε τώρα αν μέσα στα χρυσά ονόματα υπήρχε ένα όνομα υπουργού ή βουλευτή της αριστεράς;», διερωτήθηκε αμέσως μετά.

Στην αρχή της ομιλίας του εξέφρασε τη θέση ότι «η πορεία αναστρέφεται και η προοπτική ανάκαμψης εδραιώνεται σε στέρεες βάσεις» διατύπωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε ότι «σήμερα πετυχαίνουμε και βγάζουμε τη χώρα από την κρίση, η διέξοδος έχει γίνει πιο κοντινή και πιο ρεαλιστική από ποτέ» και απευθυνόμενος στους βουλευτές τόνισε ότι «δεν έχουμε το δικαίωμα και την πολυτέλεια να επαναπαυθούμε και να εφησυχάσουμε».

Κατά τον Πρωθυπουργό, πλέον είναι ορατά τα αποτελέσματα της προσπάθειας της κυβέρνησης και του αγώνα της να βγει η χώρα από την επιτροπεία και τα μνημόνια.

«Η γ’ αξιολόγηση θα κλείσει εγκαίρως και επιτυχώς»

Για τη γ’ αξιολόγηση ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι η κυβέρνηση εργάζεται εντατικά για να την κλείσει έγκαιρα και με επιτυχία και όπως είπε, προχωράει με τους επιθυμητούς ρυθμούς και σε ένα ασυνήθιστα καλό κλίμα.

«Μάλλον συμβαίνουν πρωτοφανή πράγματα», πρόσθεσε και έκανε λόγο για απανωτές θετικές δηλώσεις για τη χώρα και δημόσια έκφραση εμπιστοσύνης, ενώ ανέφερε ότι το τελευταίο Eurogroup αφιέρωσε στη χώρα μας μόλις δύο λεπτά.

Βολές κατά της Νέας Δημοκρατίας

Σε μία εφ’ όλης της ύλης επίθεση στη Ν.Δ., με αφορμή την αντιπολιτευτική της στάση και όσον αφορά τα ζητήματα ασφάλειας, στα οποία έχει επικεντρώσει την κριτική της το τελευταίο διάστημα, ο Πρωθυπουργός της καταλόγισε «τυχοδιωκτικό αμόκ», επειδή «επένδυσε στην αποτυχία της κυβέρνησης, μέσω της αποτυχίας της χώρας και της αποτυχίας των αξιολογήσεων».

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι έχει σπρώξει την παράταξη σε έναν κατήφορο συκοφάντησης και υποστήριξε ότι το κόμμα του εξαντλεί τον ρόλο του σε «μια τρομολαγνική πρακτική, περιγράφει μια Ελλάδα χάους, βίας, ανασφάλειας, ανομίας και εγκληματικότητας, επιχειρεί να χτίσει μια αντιπολιτευτική γραμμή με κραυγές συκοφαντίας και διχασμού».

Ακόμη, έκανε λόγο για αφόρητο λαϊκισμό, λάσπη, ψεύδη και υπερπαραγωγές μονταζιέρας», αλλά και για εκμετάλλευση κάθε πραγματικής τραγωδίας για να στηριχθούν μικροκομματικές κωμωδίες.

Κατά τον κ. Τσίπρα, η ίδια η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη «έχει γίνει τοξική έχει υποτάξει το ήθος τις τακτικές και τις πρωτοβουλίες της σε δυνάμεις της άκρας δεξιάς, αλλά και της άκρας ανοησίας»