Γεννηματά: Οι πολίτες παίρνουν στα χέρια τους την εκλογή ηγεσίας της Κεντροαριστεράς

Συνέδριο και εκλογή οργάνων για την πλήρη οργανωτική συγκρότηση του φορέα, είναι το πρώτο βήμα της επόμενης ημέρας που ξεκινά η νέα αλλαγή, στο πολιτικό σκηνικό, μετά την ανάδειξη ηγεσίας της Κεντροαριστεράς, υπογραμμίζει σε συνέντευξη της στα «ΝΕΑ» η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά δεν αμφισβητεί την παρουσία όλων των συνυποψήφιων στην επόμενη μέρα των εκλογών ώστε, «να συνεχίσουμε πιο δυνατά, όλοι μαζί την νικηφόρα πορεία», ενώ εκτιμά ότι η επικείμενη αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης, «ανησυχεί το σημερινό πολιτικό κατεστημένο». Κάνοντας αποτίμιση της πορείας προς την εκλογή, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης βλέπει τους πολίτες όλης της χώρας να παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους «στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής του σημερινού πολιτικού σκηνικού». Σκηνικό για το οποίο ανησυχεί τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ βλέποντας ότι η παράταξη «μπορεί να ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα και να ακυρώσει τους πολιτικούς τους σχεδιασμούς και να τους σπρώξει, στις πραγματικές τους θέσεις, «τα δύο άκρα της συντήρησης», όπως σημειώνει επιγραμματικά.

Η ίδια απορρίπτει κάθε περίπτωση μελλοντικής συνεργασίας με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας: «Έχουμε χαράξει την πορεία μας. Δεν είμαστε συμπλήρωμα κανενός. Έχουμε καταθέσει πρόταση προοδευτικής διακυβέρνησης με το σχέδιο Ελλάδα». Αναφορικά με την επιστροφή στον νέο φορέα, όσων έχουν στραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζει ότι «χωρούν όλοι οι προοδευτικοί πολίτες» και ότι ανοίγει ο δρόμος για «να ξαναφέρουμε κοντά μας όσους απογοητεύτηκαν και στράφηκαν στο ΣΥΡΙΖΑ».

Σε ότι αφορά την θέση της να μην διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ, η κ. Γεννηματά υπενθυμίζει ότι επίσης έχει δηλώσει ότι «τα όνειρα μας είναι πιο δυνατά από τις αναμνήσεις μας» και ότι «θα χρειαστεί μια μεταβατική περίοδος για την μετεξέλιξη όλων των κομμάτων». Προσθέτει δε, ότι όσο προχωρά η συγκρότηση του νέου φορέα τα κόμματα εκ των πραγμάτων θα κάνουν ένα βήμα πίσω. Και σε μια παράλληλη διαδικασία το κέντρο βάρους συνεχώς θα μετατίθεται στον νέο φορέα. Με το Συνέδριο που θα ακολουθήσει την εκλογή του αρχηγού, προσθέτει η κ. Γεννηματά, ο νέος πολιτικός φορέας θα αποκτήσει πλήρη οργανωτική δομή με τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες (ΔΗ.ΣΥ και Ποταμιού) να λειτουργούν μέχρι τις επόμενες εκλογές, με τον συντονισμό του νέου επικεφαλής που θα εκλεγεί. Με την απόφαση αυτή, διευκρινίζει «ανταποκρινόμαστε στην εντολή των πολιτών του 2015 και αξιοποιούμε στο μέγιστο τις δυνατότητες που μας δίνουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες και ο κανονισμός της Βουλής».