Άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή του επικεφαλής της Κεντροαριστεράς

Aπό τις 8 το πρωί έχουν ανοίξει οι κάλπες για την εκλογή των υποψηφίων της Κεντροαριστεράς και θα μείνουν ανοικτές έως τις 8 το απόγευμα. Στην Αθήνα, όπου κριθεί απαραίτητο, θα υπάρξει παράταση μιας ώρας, λόγω Μαραθωνίου.

Οι υποψήφιοι είναι με αλφαβητική σειρά:

Νίκος Ανδρουλάκης,
Kωνσταντίνος Γάτσιος,
Φώφη Γεννηματά,
Σταύρος Θεοδωράκης,
Γιώργος Καμίνης,
Γιάννης Μανιάτης,
Απόστολος Πόντας,
Γιάννης Ραγκούσης
Δημήτρης Τζιώτης

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους. Ο κάθε ψηφοφόρος ψηφίζει σε όποιο εκλογικό κέντρο βρίσκεται κοντά του, με ταυτότητα ή διαβατήριο και πληρώνοντας τρία ευρώ.

Για να υπάρξει νικητής από τον πρώτο γύρο θα πρέπει να υπάρξει υποψήφιος που θα συγκεντρώσει το 50%+1 των έγκυρων ψήφων. Αν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το ποσοστό αυτό, η εκλογή θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή, μεταξύ των δυο πρώτων υποψηφίων με τα μεγαλύτερα ποσοστά.

Τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 10.30 το βράδυ, εφόσον δεν έχουν προκύψει απρόοπτα,

“Η ψηφοφορία για την εκλογή του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα εξελίσσεται ομαλά. Έχει ανοίξει το σύνολο σχεδόν των Εκλογικών Τμημάτων και η προσέλευση είναι μεγαλύτερη από το αναμενόμενο. Η μέρα είναι ανοιξιάτικη. Μια γιορτή της δημοκρατίας” αναφέρει η ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Αλιβιζάτου.