Αντίστροφη μέτρηση για εκλογή αρχηγού στην Κεντροαριστερά-Ψήφισαν περίπου 160.000

Περίπου 160.000 πολίτες συμμετείχαν μέχρι το κλείσιμο της κάλπης στον β’ γύρο των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, με υποψήφιους τη Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών & Δεοντολογίας, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, η συμμετοχή έφτασε το 74% του α’ γύρου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και τα δραματικά γεγονότα της δυτικής Αττικής.

Συνέκρινε μάλιστα την πτώση κατά 26% της συμμετοχής στον β’ γύρο με τις αντίστοιχες εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, που -όπως είπε- είχαν πτώση συμμετοχής στον β’ γύρο κατά 29%.

Ο κ. Αλιβιζάτος αναμένεται να ανακοινώσει τα πρώτα αποτελέσματα για την εκλογή του επικεφαλής του νέου φορέα κατά τις 21:15′.

Περίπου στις 8:00 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για τον β’ γύρο των εκλιγών στα 982 εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα και στα 22 στο εξωτερικό και παρέμειναν ανοιχτές μέχρι τις 8.00 το βράδυ.

Δικαίωμα ψήφου είχαν οι περίπου 211.000 πολίτες που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή.

Στις 17:00 είχαν ψηφίσει πάνω από 130.000 πολίτες

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής ως τις 17:00 είχαν ψηφίσει πάνω από 130.000 πολίτες, ενώ νωρίτερα το μεσημέρι στις 15:00 είχε «σπάσει» και το όριο των 100.000 πολιτών. Αυτό πρακτικά σήμαινε πως η συμμετοχή σε σχέση με τον πρώτο γύρο θα ξεπεράσει πιθανόν το 75%.

Η ροή είχε σταθερό ρυθμό από το πρωί και αυξήθηκε τις μεσημεριανές ώρες από την στιγμή που στάματησε η βροχόπτωση, κατι που ανησυχούσε ιδιατέρως τα επιτελεία των υποψηφίων αρχηγών.

Στο Ηράκλειο ψήφισε ο Νίκος Ανδουλάκης

«Φλόγα ελπίδας που δεν θα πρέπει να σβήσει».

Στο Καματερό ψήφισε η Φώφη Γεννηματά

«Σήμερα οι προοδευτικοί πολίτες στις κάλπες, αποφασίζουν για τη μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς. Όλες οι γενιές συμπορεύονται. Μαζί τολμήσαμε, μαζί πετύχαμε, μαζί τώρα για την νίκη».

Από τους πρώτους που ψήφισαν ήταν ο Γιώργος Καμίνης

Ο Γιώργος Παπανδρέου αυτή τη φορά ψήφισε απ’ το Ηράκλειο της Κρήτης.

Ο Γιάννης Μανιάτης ψήφισε στο Εργατικό Κέντρο του Άργου, τονίζοντας ότι “Πρέπει να γίνει κοινή προσπάθεια ώστε η παράταξη να φτάσει εκεί που της αξίζει και για να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις”.