Προβάδισμα 12 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ

Προβάδισμα 12 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσίασε ο ΣΚΑΪ.

Υψηλά παραμένουν τα ποσοστά των πολιτών που εκτιμούν οτι η κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα εκτος μνημονίων.

Συγκεκριμένα, στην εκτίμηση πρόθεσης ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 30,5% με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 18,5%, διαφορά 12 ποσοστιαίων μονάδων.

Άνοδο καταγράφει η Δημοκρατική Συμπαράταξη έπειτα από τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της και από 6,5% «σκαρφαλώνει» στο 8,5%.

Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7% (7%), το ΚΚΕ με 6,5% (5,5%), η Ένωση Κεντρώων με 2% (3%) και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 1,5% (2,5%).

Από την άλλη το «Ποτάμι» βλέπει τα ποσοστά του να εξανεμίζονται –απότοκο και της συμμετοχής του κόμματος στις εκλογές για τον νέο φορέα- συγκεντρώνοντας 0,5%, έναντι 1,5% που είχε καταγράψει στην προηγούμενη μέτρηση.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 16%, το “άλλο κόμμα” συγκεντρώνει 9%, η αποχή 15%, ενώ άκυρο/λευκό επιλέγει το 5% των ερωτηθέντων.

“‘Οχι” των πολιτών σε πρόωρες εκλογές

Οι πολίτες σε ένα μεγάλο ποσοστό, 53,5%, λένε «όχι» σε πρόωρες εκλογές, ενώ το 38,5% θέλει άμεση προσφυγή στις κάλπες. Το 8% δεν απαντά.

Η Νέα Δημοκρατία καταγράφει τεράστιο προβάδισμα στην παράσταση νίκης, συγκεντρώνοντας 67%, έναντι 18% του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα υψηλά ποσοστά της ΝΔ και η μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ αντανακλώνται και στους δείκτες ικανοποίησης των πολιτών. Περισσότεροι από τους μισούς και συγκεκριμένα το 57,5% (56%) δηλώνουν δυσαρεστημένοι και θεωρούν πως υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές διακυβέρνησης του τόπου. Το 34% (35,5%) δηλώνει δυσαρεστημένο, αλλά απαντά πως δεν υπάρχει κάποια άλλη προοπτική, ενώ μόλις το 6,5% εμφανίζεται ικανοποιημένο από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

Ολόκληρη η δημοσκόπηση του ΠΑΜΑΚ