Σε θετικό κλίμα η συνάντηση της Γεροβασίλη με τους θεσμούς

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο Hilton, η συνάντηση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγας Γεροβασίλη, με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Η συζήτηση, γύρω από τα θέματα που αφορούν τη Δημόσια Διοίκηση, υπήρξε παραγωγική και επικεντρώθηκε στην πορεία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.

Εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα θετικά η εφαρμογή του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας με τη χρήση ψηφιακής πλατφόρμας και η πρώτη εφαρμογή του συστήματος αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων.

Μάλιστα, στο πλαίσιο της ψηφιοποίησης των λειτουργιών και των υπηρεσιών του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, παρουσιάστηκε η πρόταση που θα υλοποιηθεί για την ηλεκτρονική διαδικασία αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων τον επόμενο χρόνο.

Όσον αφορά στις επιλογές των προϊσταμένων της Διοίκησης, οι αξιωματούχοι του υπουργείου ενημέρωσαν ότι ήδη ξεκίνησαν οι τοποθετήσεις γενικών διευθυντών στις οριζόντιες θέσεις Διοικητικού-Οικονομικού.

Παράλληλα, ξεκίνησαν ήδη να δημοσιεύονται προκηρύξεις, που αφορούν στους υπόλοιπους Γενικούς Διευθυντές, από τα αρμόδια Υπουργεία.

Αναφορικά με τους Διοικητικούς, Ειδικούς και Τομεακούς Γραμματείς, ήδη ξεκίνησε η έκδοση προκηρύξεων για την πλήρωσή τους μέσα από διαφανή, αδιάβλητη και αξιοκρατική διαδικασία, με πρώτη τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Από την παραπάνω διαδικασία εξαιρούνται τα Υπουργεία Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας.

Σημειώθηκε δε ότι είναι οι πρώτες κρίσεις, αξιοκρατικές και διαφανείς, που γίνονται στο Δημόσιο μετά από αρκετά χρόνια.

Η επιλογή των Προϊσταμένων στο σύνολό τους –δηλαδή έως και τους Τμηματάρχες– αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του καλοκαιριού του 2018.

Επιπλέον, από την πλευρά των Θεσμών αναγνωρίστηκε η επιτυχής προσπάθεια των ελληνικών Αρχών να διατηρήσουν σταθερό τον αριθμό των εργαζομένων ορισμένου χρόνου, βάσει του μέσου όρου του έτους 2016.

Οι συζητήσεις αναμένεται να συνεχιστούν αύριο σε τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να διαμορφωθούν τα τελικά κείμενα της συμφωνίας.