"Δεν υπάρχει συμφωνία με τη Σ.Αραβία χωρίς ανέγκλητη πίστωση – Δεν έχω βάλει καμία υπογραφή"(βίντεο)

Επίθεση προς τη Νέα Δημοκρατία εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος με αφορμή την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση πυρομαχικών.

«Ο πόλεμος από τη ΝΔ γίνεται για να αποδυναμωθώ ως κυβερνητικός εταίρος», είπε ο κ. Καμμένος στο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ενώ σημείωσε ότι «συμφωνία χωρίς ανέγκλητη πίστωση δεν υπάρχει. Εγώ δεν έχω βάλει πουθενά υπογραφή».

«Προσπαθώ με νύχια και με δόντια να πάρουμε τα λεφτά», τόνισε, ενώ σημείωσε ότι «τη συμφωνία τη χάλασε ο κ. Σφακιανάκης», στον οποίο καταλόγισε ότι είχε στόχο να πέσει η τιμή της συναλλαγής στο ένα πέμπτο.

Ο κ. Καμμένος μίλησε επίσης για «εξευτελισμό» της ΝΔ κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού, ενώ σημείωσε ότι «δεν ορίσαμε εμείς τον κ. Παπαδόπουλο, αλλά η Σαουδική Αραβία». Όπως συμπλήρωσε, είθισται να ορίζεται κάποιος εκπρόσωπος για τα διαδικαστικά.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι σε οποιαδήποτε διακρατική συμφωνία, τα χρήματα μεταφέρονται απευθείας από το υπουργείο Οικονομικών της μίας χώρας στο ΥΠΟΙΚ άλλης, συνεπώς, όπως πρόσθεσε «δεν υπάρχει θέμα μίζας». «Αυτά μόνο η ΝΔ θα μπορούσε να τα σκεφτεί, είναι ντροπή», πρόσθεσε.

Επίσης είπε ότι προσπάθησε ως υπουργός Άμυνας να βρει έσοδα από υλικά που ήταν άχρηστα και θα καταστρέφονταν.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «αρνηθήκαμε άλλες προτάσεις Παπαδόπουλου γιατί δεν υπήρχαν απαραίτητα έγγραφα, όπως πιστοποιητικό τελικού χρήστη».

Σημείωσε επίσης ότι υπάρχει πρόθεση από τη Σαουδική Αραβία να αγοράσει και βόμβες, εκτός των βλημάτων.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη που παραχώρησε στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον ΑΝΤ1: