Π.Σ. ΣΥΡΙΖΑ: Καμία πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας δεν θα βγει σε πλειστηριασμό

«Απόλυτη δέσμευση της κυβέρνησης για την πρώτη κατοικία λαϊκής οικογένειας, να μην βγει σε πλειστηριασμό», διαβεβαίωσαν οι Ευ. Τσακαλώτος, Δημ. Τζανακόπουλος και Στ. Κοντονής μετά το τέλος της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον πρωθυπουργό.

“Αυτή η κυβέρνηση είναι ευαισθητοποιημένη και ως έτσι αντιμετωπίζει το θέμα των πλειστηριασμών. Η πρώτη κατοικία θα προστατευθεί με βάση τους νόμους Κατσέλη-Σταθάκη. Η ελληνική κυβέρνηση έχει φέρει πολλά μέτρα που έπρεπε να έχουν φέρει προηγούμενες κυβερνήσεις για να προστατευθούν οι τράπεζες από τα κόκκινα δάνεια”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος σημείωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία για τις λαϊκές τάξεις» ενώ για τα εμπορικά δάνεια δήλωσε ότι έχει θεσπιστεί ο εξωδικαστικός συμβιβασμός.

Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής υπογράμμισε ότι «οι πλειστηριασμοί αφορούσαν ακίνητα «στρατηγικών κακοπληρωτών».