"Συμπατριώτες" αποκάλεσε τα μέλη της μειονότητας στην Κομοτηνή ο Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε σε ξενοδοχείο στην Κομοτηνή και αποκάλεσε “συμπατριώτες” τα μέλη της μειονότητας που γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα. Επίσης, δήλωσε υπερήφανος, διότι είναι “ο Πρόεδρος που επισκέπτεται την Δυτική Θράκη για πρώτη φορά μετά από 65 χρόνια”:

«Είναι πολύ σημαντικό για μένα να είμαι μαζί σας, συμπατριώτες μου. Είστε η γέφυρα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερις βουλευτές στην ελληνική Βουλή. Αυτοί οι τέσσερις βουλευτές πρέπει να κάνουν πολλά πράγματα στη Βουλή.

Ελπίζω, η Ελλάδα να λύσει τα προβλήματα των συμπατριωτών μας. Η επίλυση των προβλημάτων θα ενισχύσει την αλληλεγγύη. Η ανάπτυξη των διμερών σχέσεων με την Ελλάδα θα διευκολύνει την επίλυση των προβλημάτων της μειονότητας. Πήραμε πολύ σημαντικές αποφάσεις για να ικανοποιήσουμε τα αιτήματα των πολιτών ελληνικής καταγωγή στην Τουρκία. Περιμένουμε να γίνει το ίδιο και από την Ελλάδα.

Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα στην Ελλάδα είναι το θέμα των μουφτήδων. Η συνθήκη της Λωζάννης δεν προβλέπει να διορίζεται ο μουφτής όπως γίνεται τώρα αλλά πρέπει να εκλέγεται. Θέλουμε να εκμεταλλευθείτε όλα όσα προβλέπονται από την συνθήκη της Λωζάννης, την ΕΕ και τα παγκόμια δικαιώματα».